Miért van a lányok kerékpárja alacsonyabb bárral?

A kerékpárok lányoknak és kerékpároknak a fiúk nem különböznek a működésük módjától, de régóta különböznek a megjelenésükben. Összehasonlításképpen, a lányok kerékpárja gyakran alacsonyabb felső csővel (keresztléc) rendelkezik, mint a fiúké. Néhány történelmi háttér egyértelművé teszi, hogy ez a különbség a keret kialakításában jött létre.

Az 1800-as évek végén, amikor a kerékpározás népszerű módja lett a közlekedésnek és a kikapcsolódásnak, a társadalmi szokások azt diktálják, hogy a nőknek hosszú ruhákat kellett viselniük. A magas keresztléc fölé magasodó hosszú ruha nem volt kérdéses, és a férfiak számára a kerékpáros ruházat módosítása meglehetősen sokkoló volt abban az időben. Mivel a ruházatnak nem volt lehetősége kerékpárbarát, a logikus lépés az volt, hogy a lányok kerékpárjait jobban ruházzák fel. Az eredmény az alacsony felső cső keret volt, amely elfér a ruhában.

A fiúk kerékpárjainak hagyományos gyémántszerkezete lényegében változatlan maradt az 1800-as évek vége óta, ami a design szerkezeti integritásának elismerését jelenti. A felső cső lecsapolása a ruha befogadására gyengíti a keretet. Az erõsödésnek nincs jelentõs hatása a szabadidõs lovaglásra. De mivel a kerékpárok egyre inkább specializálódtak az 1990-es évekre, több nő talált rá, hogy az erős keretekre van szüksége.

A szociális ruhák szabályai a múlté, a lányok kerékpár-designja funkcióval diktálva. Néhányan, mint például a hegyi kerékpárok, gyakran közel azonosak férfi munkatársaikkal. A felső csövet vízszintes helyzetbe emelték, ami a kerék erősségét biztosítja az agresszív túrák számára. A keretek gyémánt alakúak a nagyobb szilárdság és biztonság érdekében.

A lecsúszott felső csőszerkezet nem ment el a pályán. Nézze meg minden olyan boltot, ahol kerékpárokat adnak el, és látni fogja, hogy még mindig sok a kereslet a hagyományos lányok kereteire. Ezeket a kerékpárokat általában szabadidős használatra, szabadidős lovaglásra és a város körüli közlekedésre szánják. Az ilyen célokat szem előtt tartó lovasok nem jelentenek problémát a keret tartósságának csökkenésével kapcsolatban.

Hosszú ruhák és magas bárok ne keverjék

Az alsó sáv, a gyengébb a kerékpár

A Diamond Shapes egy Girl Biker barátja

A hagyományos keretek kitartanak