Mi okozza a diszorientációt a gyakorlás során?

A gyakorlás során félrevezető tényező gyakran a túlzott expozíció, a kiszáradás vagy az elfogyasztás elégtelen jele. Egy egyszerű kiigazítás a gyakorlási rutin, vagy az étkezési és ivási szokások általában segít megszabadulni a problémától. Ha a testmozgás során állandóan dezorientáltnak érzi magát, a beavatkozások ellenére, vagy ha a testmozgáson kívül zavarosnak érzi magát, forduljon orvoshoz.

túlterhelés

Ha túl van a határokon túl, vagy ha éppen elkezdesz gyakorolni, és ki nem alakul, akkor a szíved és a tüdeid nem képes az izomzat és az agy gyors oxigént kapni. Ez vezethet dezorientáltsághoz, szédüléshez vagy émelygéshez. Az Amerikai Szív Szövetség javasolja a “talk teszt” használatát: Ha beszélgetni és beszélgetni tud a gyakorlás során, fenntartható ütemben dolgozik. Ha úgy találja, hogy küszködik a lélegzéssel, vagy nem tudja tartani a beszélgetést, akkor túl keményen dolgozik.

Kiszáradás

A testben lévő elegendő folyadék hiánya zavart, szédülést, zavartságot és szédülést okozhat. Egyéb tünetek lehetnek szájszárazság, fáradtság, szomjúság és sötét színű vizelet. A tünetek súlyosbodhatnak a testmozgással, vagy a túlzott izzadás okozhatja a testmozgás során. A dehidráció elkerülése érdekében a Mayo Clinic azt javasolja, hogy hidratáljon a nap előtt, mielőtt gyakorolná. Az edzés előtt 1 és 3 csésze vizet kortyolgathasson, és a liberális mennyiséget elő és utána. A vizelet tisztasága a megfelelő hidratálás jele.

Alacsony vércukor

A glükóz vagy a vércukor a szervezet elsődleges forrása az üzemanyagnak, és elsősorban az élelmiszer fogyasztásából származik. Ha nincs elegendő glükóz, a vércukorszintje alacsony lesz – hipoglikémia. A dezorientált vagy zavaros érzés mellett más hipoglikémia tünetei lehetnek homályos látás, ingerlékenység, fáradtság, remegés, remegés és fejfájás. Egy kis snacket kevesebb, mint 30 perccel a gyakorlást megelőzően vagy egy kisebb étkezés előtt két-négy órával megelőzze, hogy elkerülje a hipoglikémiát. Ha fogyatékos és gyanakvó hipoglikémia közben elkezdesz zavarban lenni, hagyja abba a kis mennyiségű glükózzal, például narancslével, banánnal vagy mogyoróvajjal és kekszökkel.

szempontok

Ha úgy találja, hogy az edzés során mégis zavartnak érzi magát, az óvintézkedések ellenére forduljon orvoshoz. Beszéljétek meg bármilyen gyógyszeres kezelést, különösen akkor, ha cukorbetegségre vagy magas vérnyomásra szed. Ezek és más gyógyszerek mellékhatásként lehetnek téveszmék. Az orvos is végezhet teszteket annak ellenőrzésére, hogy az alapbetegségek okozzák-e a problémát. Ha úgy érzed, hogy félrevezeti a gyakorlást, állítsa le, amit csinál és pihen. Ha továbbra is zavartnak érezheti magát, az önellátó intézkedések ellenére azonnal forduljon orvoshoz.