Eszik egy csomó banánt, hogy megnövekszik?

A banán nem tartalmaz semmit, ami megnöveli a súlyát, de a felesleges ételek fogyasztása súlygyarapodást okozhat, ha többet fogyaszt, mint a napi kalóriatartalmuk. Ha élvezed a banánt, akkor egy súlygyarapítási stratégia részeként megeszed, hogy segítsen hozzáadni a tömegeket. Ezzel ellentétben a banánokat egy korlátozott kalóriatartalmú étrend részeként fogyaszthatja. A kapott eredmények – a súlygyarapodás vagy a veszteség – attól függenek, hogy hány kalóriát fogyasz, nem pedig arról, hogy banánt fogyasztanak-e.

A kalóriabevitel szabályozása elengedhetetlen a testtömeg-szabályozáshoz. A logika egyszerű: Ha több kalóriát eszel, mint amennyire szüksége van, a tested fel fogja használni a felesleges energia mennyiségét, ha enni kevesebbet, mint amennyire szüksége van, akkor zsírt éget a különbség pótlására. Az Ön pontos napi kalóriatartalma az Ön tevékenységi szintjétől, testtömegétől, korától, nemétől és a fitness céloktól függően változik. Általában azonban 500-1000 kevesebb kalóriát szeretnél fogyasztani a fogyás miatt, ami hetente 1 vagy 2 fontot veszít, vagy 250-500 extra kalóriát eredményez, ha hetente fél és fél fontot akarsz szerezni. Minden kis banánnak 90 kalóriája van, a nagynak pedig 121 kalóriája van. Ha megpróbálnál lefogyni, a napi egy-két banánra való korlátozás lehet a legjobb megközelítés, mert a táplálkozásodat más tápláló ételekre hagyja. Például egy nagy banán a kalóriák körülbelül 10% -át veszi fel agresszív, 1.200 kalóriás fogyókúrán, amely sok kalóriát hagy el a “költségvetésében”, és egy jól körülírt étrendet követ. Próbálják megemelni a súlyt, naponta egy pár banánt megenni, hogy eljusson a kalóriatöbblethez. Naponta két nagy banán étkezése a szokásos étkezési terve mellett 242 extra kalóriát eredményez – elég ahhoz, hogy hetente csaknem fél fontot érjen el. Egyél három nagy banánt naponta, és kapsz 363 extra kalóriát, vagy elég ahhoz, hogy kb 3/4 fontot kapsz, ha minden nap egy hétig ettél.

Ha aggódsz, hogy a banán étkezés szabotálja a súlycsökkentő célokat, ne aggódjon. A banánok valóban jótékony szálat biztosítanak, ami segíthet a fogyásnak. A rostanyag lassabban segít megemészteni a táplálékot, és bár nem tartalmaz kalóriát, akkor megtelik, így elégedett leszel étkezés után. A banán tartalmaz speciális szálakat is, az úgynevezett oligoszacharidokat, amelyek prebiotikumok, A tápanyagok 2013-ban jelentek meg. Nem szünteti meg a prebiotikumokat energiává, hanem táplálékként szolgálnak az Ön emésztőrendszerében előforduló, természetben előforduló baktériumok számára. A prebiotikumok fogyasztása elősegítheti az egészséges bélflórát, ami az Ön egészségét szolgálja. Azok a barátságos mikrobák is segíthetnek a testsúlycsökkentésben, befolyásolják, hogy a szervezet megmagyarázza az ételt, és mennyi kalóriát vesz fel az Ön ételeiről. Az elhízás egyenlőtlenségeket okozhat, vagy megzavarhatja a bélflórát, míg az olyan ételeket, mint a prebiotikumok, visszaállíthatja ezt az egyensúlyt.

Függetlenül attól, hogy megpróbál-e súlyt szerezni vagy pénzt költeni, akkor a legjobb eredményt kapja, ha tápanyag-sűrű ételeket választ étrendjének részeként. A testsúlycsökkenés, a tápanyag-sűrű élelmiszerek megelégedettségének és a táplálkozási szükségleteinek kielégítésének köszönhetően a súly, az egészséges táplálkozás és a testgyakorlatok segítenek az izomnövelésnek, nem csak a kövérnek. A súlygyarapodás vagy testsúlycsökkentés. A nagy banán a C-vitamin napi értékének 20% -át biztosítja, amely az enzimfunkció elősegítésén keresztül támogatja a sejtek anyagcseréjét, ezáltal segít a kollagén, az egészséges, egészséges bőr, csont és kötőszövethez szükséges fehérje előállításához. A kálium napi értékének 14 százalékát is elérheti – egy olyan ásvány, amely elősegíti a szív egészségét és segít az idegek és az izmok működésében – valamint a napi mangán 18 százaléka, amely egészséges porcot támogat.

A diétás célok diktálják a banán szolgálatának legjobb módját. Például egy kis banánt önmagában fogyaszthat egy fogyasztható étrendben, vagy viszonylag alacsony kalóriatartalmú banánréteget készíthet fél apró, fagyasztott banán keverésével egy csésze nem zsíros tejet és egy nem zsíros joghurt tartályt Egy olyan ital esetében, amely csak 203 kalóriát tartalmaz. Másrészt, ha meg akarsz szerezni a súlyodat, akkor néhány banánon elfogyaszthatsz, vagy két nagy banánból, 1 1/2 csésze nem zsíros tejet és egy 6 uncia adagot tartalmazó görög joghurtot hozhatsz be. Egy 445 kalóriás ital. Míg a súlycsökkentő diéták 90 kalóriás kis szeletelt banánt adnak a reggeli zabpehelyhez, a súlygyarapító diéta hozzáadásával egy csésze banán pürét is hozzáadhat, amely 200 kalóriát tartalmaz. A legjobb módja annak, hogy a banánt a diétába illessze – konzultáljon egy táplálkozási szakemberrel.

Kalória, banán és súlygyarapodás

Előnyök a banán és a testtömeg szabályozásához

A banán egyéb táplálkozási előnyei

Banán adagolás a súlyszabályozáshoz