Az alma szénhidrátjai

Az almák megérdemlik táplálkozási erőművüket a C-vitamin, a rost és a fitonutriens miatt, a Medical News Today szerint. Az összes táplálkozási előny mellett az almák is kiváló források szénhidrátok. Noha kicsi keményítővel rendelkeznek, az almák természetes cukrot biztosítanak a szervezetnek szükséges energiához, valamint az oldódó és oldhatatlan rostokhoz a gasztrointesztinális és a szív- és érrendszeri egészség számára.

A teljes szénhidrátra – napi 130 grammra – javasolt táplálékkiegészítés magában foglalja a cukrot és a keményítőt, amelyek a szervezet elsődleges forrását biztosítják. Az Orvostudományi Intézet ezt a követelményt alapozta meg az agyának az üzemanyag-táplálásához szükséges minimális mennyiségű glükózra alapozva, mivel ez az egyetlen szénhidrátfüggő szerv a szervezetben, az USDA Nemzeti Mezőgazdasági Könyvtár szerint. Az egyik közepes méretű alma a bőrön 25 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagy 19% -a az Ön RDA-jának. Ha nem eszik a bőrt, 21 gramm szénhidrátot kap.

A szálak bizonyos fajtái, beleértve az alma-pektint, a belekben erjednek és kis mennyiségű energiát termelnek, de a legtöbb rost átjut az elvetett testén. Az alma oldható rostja csökkenti a vér koleszterinszintjét. Jó a súlykezeléshez is, mert elnyeli a vizet és tele érzi magát. Oldhatatlan rostjaik tartják a bél belsejében lévő hulladékokat a székrekedés megelőzésére. Ha egy közepes almát ad meg a bőrével, akkor 4 gramm szálat kapsz, vagy a nők 16 százaléka és a férfiak ajánlott napi bevitelének 11 százaléka. Ha elveszíted a bőrt, akkor elveszíted a teljes szál felét.

Az egyik közepes alma 19 gramm természetes cukrot tartalmaz, mindössze 3 gramm a bőrön. Ez egy meglehetősen sok cukor, figyelembe véve, hogy 19 gramm granulált cukor egyenlő 4,5 teáskanál. Az alma természetes cukora azonban más egészségre gyakorolt ​​hatással bír, mint az édesített ételekben és italokban található hozzáadott cukor. Annak ellenére, hogy a természetes és a hozzáadott cukrok ugyanabból az egyszerű cukrokból állnak, az egész almában lévő természetes cukrok táplálékokkal és rostokkal együtt kerülnek, ami megakadályozza a cukor növekedését. Összehasonlításképpen, a hozzáadott cukrok tiszta kalóriát, táplálkozási előnyöket jelentenek, és nagy hatással vannak a vércukorra.

Egy jó módszer annak megállapítására, hogy minden élelmiszerben lévő cukor egészséges – vagy sem – a glikémiás index pontszámának megvizsgálása. A glikémiás index egy számot rendel a szénhidráttartalmú élelmiszerekhez, ami azt jelzi, hogy mennyire emelik a vércukorszintet, szemben a tiszta glükózzal, amely 100-as pontszámmal rendelkezik. Bár minden élelmiszernek saját eredménye van, a glikémiás indexszámok három kategóriába sorolhatók: Alacsony, mérsékelt és magas. Az alma glikémiás indexe 39, ami határozottan az alacsony csoportba teszi őket. Annak ellenére, hogy magas a cukor, nem okoznak tüskét a vércukorszintben.

Összes szénhidrát

Oldható és oldhatatlan szál

Természetes cukrok

Glikémiás hatás