A bio-azonos hormonok mellékhatásai

A biológiailag azonos hormonok olyan gyógyszerkészítmények, amelyeket egy gyógyszertárban állítanak elő, és amelyeket úgy terveztek, hogy a természetes hormonokkal azonos módon dolgozzanak. Olyan nőknél, akik súlyos vagy kellemetlen mellékhatásokat tapasztaltak a menopauza jellegzetes hormonpótló terápiájában. A testépítők és az öregedés jeleinek csökkentésére irányuló módszerek szintén szintetikus hormonokat használnak. A bio-azonos hormonokról és azok lehetséges mellékhatásairól kevés tudományos kutatás áll rendelkezésre.

Szabályozás

Az Élelmiszer- és Gyógyszeradminisztráció nem szabályozza a bio-azonos hormonokat, ezért keveset tudunk a gyógyszerek mellékhatásairól és előnyeiről. A véletlenszerű vizsgálatok kimutatták, hogy hatalmas különbségek vannak a gyógyszerek tartalmában. Az Endokrin Társaságban a szakértők azt mondják, hogy a hormonok replikálódása nehézkes, mivel az egyéni hormonszintek gyorsan ingadoznak az egyéneken belül. Az Endokrin Társaság orvosi szakemberei további kutatásokat és nyomon követést követelnek a lehetséges mellékhatások ellen, mielőtt a szintetikus anyagok használatát támogatják.

hamisítványok

Mivel a bio-azonos hormonokat gyakran nem szabályozott eljárásokkal állítják elő, a piacon számos hamis és félrevezető termék található. A Connecticut Breiner Egészségügyi Központja szerint a hamisított gyógyszerek kémiai különbségei jelentős mellékhatásokat okozhatnak, mint például fejfájás, gyengéd mell, súlygyarapodás, libidóvesztés és hangulatváltozások. A progesztin bio-azonosak depressziót, émelygést és vízvisszatartást okozhatnak.

összetételéhez

Bár az orvosok és a homeopátiák egyénre szabják a beteg receptjét, nincsenek intézkedések a gyógyszerek hatékonyságának, dózis-konzisztenciájának vagy biztonságosságának ellenőrzésére. A konfliktusok a kombinált kezelések kockázatának szintjén folytatódnak. A gyakorlat támogatói azt mondják, hogy csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, míg mások azt mondják, hogy növelheti a kockázatot.

Halálesetek

Az FDA komoly mellékhatásokról számolt be, köztük a nem megfelelően összetett, biológiailag azonos hormonkészítményekről való halálesetet is. A szövetségi szabályozó ügynökség jelentése szerint sok összetett gyógyszertár a hamis reklámot nyújtja a fogyasztóknak a bio-azonos hormonkezelés mellékhatásairól. Azt mondják, hogy a legtöbb tanulmány kimutatta, hogy a bio-azonosak ugyanazokat a kockázatokat hordozzák, mint a jóváhagyott gyógyszeres hormonpótló gyógyszerek, amelyek magukban hordozzák a mellrák kockázatát. Az FDA által tapasztalt egyéb hamis reklámok azt is állítják, hogy a vegyületek segíthetnek megakadályozni a rákot, a szív-érrendszeri és az Alzheimer-kórt.

AMA

Az Amerikai Orvosi Szövetség, miközben azzal vádolják, hogy támogatja a gyógyszeripari vállalatok profitját, támogatja az FDA megállapításait, hogy addig, amíg több tanulmányt nem végeznek a bioidentikus hormonpótló gyógyszerek mellékhatásairól, tagsága nem engedheti meg magának a felhasználást. Még mindig bizonytalan a potenciális mellékhatások miatt, más támogató csoportok közé tartozik az Amerikai Kollégium a Szülészek és Nőgyógyászok és az Országos Egészségügyi Intézetek.