Súlygyűrű gyakorlatokat, amelyek megerősítik a hát alsó részét

A fogyasztói jelentések szerint minden öt amerikai felnőtt közül négyen hátfájás tapasztalható. Míg az alsó hátfájás olyan krónikus állapotnak tűnhet, amelyet nem lehet segíteni, segíthet a fájdalommentes hát alsó részénél. Súlygyakorló gyakorlatok elvégzésével megerősítheti az alsó hátát és a fájdalommentes életet.

Alsó Vissza

Az alsó hátfájás annyira elterjedt, mert sok oka van. Sérülést okozhat a hát alsó részén, ha súlyos tételeket emel rosszul, leesik vagy lecsúszik, miközben ülsz. A stressz és az elhízás is hozzájárulhat a hátfájáshoz. Amíg egy nyugodt háttámlát pihenéssel, gyógymóddal, hővel vagy jégpárnákkal kezelhet, a legmegfelelőbb módja annak, hogy legyőzze a problémákat, gyakorolja. A gyakorlat képes megteremteni az alsó részénél hiányzó erőt, ami megakadályozza a hátfájást.

Deadlifts

A holtág egyike azon legjobb gyakorlatoknak, amelyeket az egész testére tehet. A csontgörcsöket és az alsó végtagokat, két gyakran elhanyagolt izmot működik. Két főtípus létezik: a teherhúzók, a rendszeres futómű és a merev lábú futómű. Mindkettő megköveteli, hogy egy alsó testet használva vegyen fel egy súlyzót a földről. Míg a liftek hatékonyak, akkor is bántani hagyhatnak, ha nem használsz jó formát. Használjon megfelelő mennyiségű súlyt, és hagyja az alsó testet – nem a hát alsó részét – a munkát elvégezni.

Jó reggelt

Nem csak egy barátságos üdvözlés, egy jó reggel egy olyan gyakorlat, amely az erõsséget a hát alsó részén hozza létre. A jó reggeli hasonló a guggoláshoz, de ahelyett, hogy térdre hajol, és a lábaidat használod, hogy megnyomja a súlyát, hajlítsa előre, és használja az alsó részét, hogy visszaadja a súlyát a kiindulási helyzetbe. A holtághoz hasonlóan ez olyan gyakorlat, amely nagyobb figyelmet igényel, mint egy nagy mennyiségű súly, ezért óvatosan járjon el.

Core gyakorlatok

Nem kell különösebben megmunkálnia az alsó részét, hogy erõsödjön a hát alsó részén. Ehelyett olyan gyakorlatokat használhat, amelyek a magját – a csípőjét, a hátadat és az ablaktól – más részeit tennék működésbe. Különösen az alsó hasi gyakorlatok segítenek közvetetten megerősíteni a hát alsó részét. Mivel a hasi edzéshez stabil alsó hátra van szükség, maradék alacsonyabb visszaengedményt kaphat a mag többi részétől.

Lógó láb emel

A lógó láb emelés hagyományosan az alsó abszolút gyakorlásának tekinthető, de óriási előnyökkel jár az alsó hátsó résznél. Amint azt a név is sugallja, egy bárból vagy karszalagokból lóg, és felemeli lábad a mellkasodra. Ez egy óriási teszt a hát alsó részére, melynek feladata a szervezet többi része stabilizálása, különösen akkor, ha a gyakorlatot háttámogatás nélkül végzi. Miután elsajátította ezt a gyakorlatot, hozzáadhat súlyt, ha egy súlyzót helyez a lábad közé.