Nyúlik és gyakorolja a lumbális görbületet balra

A gerinc balra vagy jobbra történő laterális görbülését skolosiózisnak nevezik, amely általában olyan embereknél alakul ki, akik részt vesznek egyoldalú tevékenységekben, például a teniszben. A scoliosis kialakulhat a gerinc születési rendellenességéből is, vagy ha az egyik láb hosszabb, mint a másik. A lumbális gerinc rendszeres megnyújtásával és megerősítésével a szkolózis okozta tünetek csökkenthetők.

Az izmok, csontok, ízületek, ínszalagok, inak és idegek felhúzódnak a belső felületen vagy a görbe homorú oldalán. Hasonlóképpen, a külső felületen vagy a görbe domború oldalán lévő ilyen struktúrákat megnyújtják. A test két kétoldalú felének szimmetriája hiánya izomfáradtsághoz, laza szalagokhoz, idegekhez és izomgörcsökhöz vezethet. A húzási gyakorlatok lazítják a szűk szöveteket a görbe belsejében, miközben erősítik a gyakorlatokat a szövetek a görbe külsején. Fokozatosan tartsa meg minden szakaszon akár 15 percet három váltakozó napon a héten. Erősítő gyakorlatok növelik az izmos állóképességet, háromszor 15 ismétléssel három váltakozó napi héten.

A fekvő lumbális forgási szakasz számos előrehaladást mutat a könnyű nyújtástól a intenzívebb szakaszig. A gyakorlatot a teste domború oldalán fekszik egy párnával a fejed alatt. Hajlítsa meg a csípőjét, így a csípőízületek szöge 135 fok, a térd pedig közel 90 fok. A padlóhoz legközelebb álló vállon kell feküdnie, szemben az ellenkező vállával, kissé hátrafelé, kissé nyújtva az ágyékcsontot. Az alkar az egész mellkasán van.

Ahhoz, hogy a második szintet a szakaszon, hogy a térd a felső lábát előre, így a csípő 90 fok, és a térd hajlított, hogy kevesebb, mint 90 fok. Hajtsa le a felső vállát a padlóra a keze elé a hasa oldalán, nyújtva az ágyékcsontot. Ha növelni szeretné a nyújtás intenzitását, egyenesítse ki a lábát előtted, és tegye le a felső vállát a padlóra mögöttetek.

Ezt a feszítést egy asztalon kell elvégezni, hogy a karod a kötözőfej domború oldalán feküdjen a fejeden. A csípőddel és a térddel kissé hajlítva a tested előtt balra kiegyensúlyozott. Helyezzen egy összecsukható törülközőt a gerinc homorú területére, majd tetejét a feje fölé. A tekercset növelheti úgy, hogy növeli a tekercs méretét a lumbális gerinc alatt.

Erős hasi és alsó hátsó gyakorlatok elengedhetetlenek a teljes ágyéki területhez, különösen a lumbális gerinc homorú oldalához. Végezze el a ferde dörzsöléseket úgy, hogy fekszik a test domború oldalán, megtartva a hajlított térdét előtted. Nézz fel és kössd össze az obliqueidat, hogy a csípődet és a bordákat a konkáv oldalra húzzátok egymás felé.

A hiperextensions erősíti a gerinc homorú oldalán az ágyéki izmokat. Kezdje el ezt a gyakorlatot, ha először fekszik a gyomrában. Húzza ki mindkét karját felette, hogy a végtagjai összhangban legyenek a testével. Egyidejűleg emelje fel a karját a test domború oldalán és a lábát a test konkáv oldalán, tartsa a összehúzódást három másodpercig.

Jellemzők

Fekvő lumbális rotáció I

Lumbális rothadás II

Lying Sidebend

Oblique Crunches

Egyoldalú hipertenzió