Milyen előnyökkel jár a sertéshús?

A sertéshús a sertésnek a gerincre merőleges darabjaira utal. A sertésszeletek egyes darabjai magasak lehetnek a koleszterinszintet növelő telített zsírokban és kalóriákban, de a sovány sertéshús, például a bélszín vagy a felső csirkehús alapja az egészséges étkezésnek. A sütés helyett sütjük, sütjük vagy grillezük a tejet, anélkül, hogy sütnénk őket, hogy elkerüljük a túlzott zsírt a főzés során.

A sertéshúsnak 24 gramm fehérje van a 3 uncia adagban. A fehérje négy kalóriát tartalmaz grammonként, és ez nélkülözhetetlen tápanyag a testmozgás és az erős immunrendszer fenntartása érdekében. Egészséges felnőtteknek napi 0,8 gramm fehérje / testtömeg kilogramm, az Illinois-i University of Urbana-Champaign szerint. Ez az összeg napi körülbelül 55 grammnak felel meg egy 150 font súlyú egyén számára. A sertéshúsban levő fehérje kiváló minőségű, mivel minden olyan aminosavat biztosít, amelyre szüksége van a diétájából.

A pirított sertéshús 3 uncia része 137 kalóriával rendelkezik. Több kalória fogyasztása, mint amennyit elfogyaszt, súlygyarapodáshoz vezet, és az alacsonyabb kalóriatartalmú lehetőségek kiválasztása segíthet a testsúlycsökkenés vagy a testsúlygyarapodás megelőzésében. A sovány sertéshús a kalóriákban alacsonyabb, mint az olyan alternatívák, mint a marhahús vagy a sertésborda, vagy a marhahús csirke steak. A magas zsírtartalmú ételek magasak lehetnek a kalóriákban és súlygyarapodáshoz vezethetnek, de a roston sertéshúsnak csak 4 gramm zsírja van, míg a T-csontszeletben 13,5 gramm.

A roston sertéshús minden 3 uncia részében 1,9 milligramm cink van. Egészséges embereknek napi 11 milligramm cinkre van szükségük, és a nőknek 8 milligrammra van szükségük. A cink a Linus Pauling Intézet szerint számos szervreakció nélkülözhetetlen ásvány. A cink hiánya gyengített immunrendszert és éjszakai vakságot eredményezhet.

A felső és a hátszínes sertésszeletek szélebbek, mint a pengevágott sertéshúsdarabok, amelyek mindegyikében 3 grammonként 8 gramm zsírt és 2 gramm telített zsírt tartalmaznak. A zsír és a telített zsír mennyiségének további korlátozása érdekében a főzés előtt vágja le a látható zsírt a sertéshúsból. Növelje az étkezés tápanyagtartalmát sertésszeletekkel úgy, hogy salátával vagy főtt zöldségekkel, például spárgával szolgálja őket, vagy gomba szószban borsozzák őket, és barna rizsrel szolgálják fel őket.

Magas fehérje

Segíti a súlyt

Cinkforrás

szempontok