Mikor a csecsemők megállítják a jar ételeket?

A csecsemők első szilárd ételei gyakran egy edényből származnak, és még hónapokig is tovább fogyaszthatnak durva ételeket. A csecsemők, finom pépes gyümölcsökből és zöldségfélékből álló különféle ételek állnak rendelkezésre a csecsemők számára, csak a szilárd anyagokat, a piszok és a kisgyermekek számára készült ízesített ételeket. Ha abbahagyja az étel vásárlását egy edényben, valóban rajtad áll, de néhány irányelv segíthet eldönteni.

A Jarred Food előnyei

A bébiétel egy üvegben kényelmes, tarthat néhány edényt a pelenka táskádban, így a baba mindig elkészít egy ételt. Amikor a csecsemők fiatalok, gyakran kell enniük, ezért jó, ha egy kis készlet az egészséges ételekről a kezükön van, bárhová is megy. A bébiétel egy üvegben jön kis adagokban, csak egy csecsemő számára. Nem kell aggódnod, hogy túl sok valamit csinálsz, és rosszul veszel. Mivel lezárt edényekben van, a bébiételnek nem kell hűtőszekrényben lennie, mielőtt nyitva lenne, így tárolhatja egy szekrényben.

Tanulás az étkezéshez

Amikor a csecsemők először elkezdik a szilárd anyagokat, meg kell tanulniuk, hogyan kell enni egy kanállal. Az első 4-6 hónapban a baba csak szopni kellett, hogy megkapja az ételét. Most már teljesen új módon kell elmozdítania a száját. A csecsemők nem tudnak rágni az ételt, amikor először szilárd anyagot indítanak, így nagyon finom, majdnem folyékony élelmiszerre van szükségük. Ahogy a baba idősödik, egyre több fog érkezik, és tökéletesítette a kanálról való lenyelést. Ezután elkezdheti elenyészni az ételét egy kis textúrával és elkezdeni a puha ujjú ételeket. Élelmiszereket lehet vásárolni edényekben az idősebb csecsemők és a kisgyermekek számára, vagy elkezdheti adni a részeit, amit eszik.

Az etetési biztonság

Annak ellenére, hogy 1 évesnél a csecsemője enni lehet a legtöbbet, amit eszik, még mindig megfojthatja, ha az étele túl kemény vagy a darab túl nagy. A fésült bébiétel puha és könnyű rágni, és a darabok nagyon kicsiek. Ha meg akarsz szabadulni a jar ételektől, győződjön meg róla, hogy főzze a baba ételeit mindaddig, amíg puha, vagy olyan dolgokat ad neki, amelyek természetesen puhaak, mint a banán. Vágja az ételeit apró darabokra, hogy csökkentse a fulladás kockázatát.

Átmenet a Jarből a táblázatba

Körülbelül 8 hónapig a baba valószínűleg készen áll arra, hogy több textúrájú ételt fogyasztson. Már nem kell minden ételét püré, így elkezdheti etetni az asztaltól. Lágy ételeket, például lágy sajtokat, főtt alma- és sárgarépa-darabokat, valamint O-alakú gabonát kínál, hogy segítsen neki önfejlő képességének fejlesztésében. Minden olyan étel, amelyet a gyermeknek adni, kisebbnek kell lennie, mint az ujja hegyénél, és képes legyen a hüvelykujj és a mutatóuj közé zúzni. Ha túl kemény, mint például a nyers sárgarépa, akkor mentse el, amikor idősebb. A baba most tésztaféléket, apró darabokat, levest és bármi mást tehet, amit puha és könnyű rágni. Győződjön meg arról, hogy az étel nem túl forró, és távol tartsa magát az olyan ételektől, amely nagyon fűszeres vagy zsíros. Ragaszkodjon az egészséges választásokhoz, és kerülje a dolgokat, mint a gyorsétel és a cukros ételek. Kerülje el a mézet az első évben, ami a csecsemők botulizmusához vezethet. Mire a baba egy év, valószínűleg ugyanazokat a dolgokat eszi meg, mint a többi család étele, de lehet, hogy egy pár edényt tartani kéznél, amikor fűszeres ételeket fogyasz Baba útközben.