Miért mozog a kerékpáros ülésem, amikor lovagolok?

A kerékpáros ülés, amelyik mozog, amikor csak lovagolhat, csak egy dolgot jelenthet – egy laza szerelvény. A javítás a stílusos nyeregtől és az ülés mozgatásától függ. A balról jobbra kanyarodó nyereg más megközelítést igényel, mint a tiltás. A megfelelő eszközzel ez egy egyszerű javítás, amelyet csak néhány pillanat alatt végezhet el.

Ha észreveszi a nyereg változását, az anya az ülés alatt laza. Ez azt jelenti, hogy menet közben csak a nyeregrész felfelé vagy lefelé mozog. Nézz közvetlenül a nyereg alatt. Az egyik oldalon, valószínűleg a jobb oldalon, látni fog egy anyát. Ez vezérli az ülés vízszintes beállítását. A helyesen elhelyezett nyereg enyhén dönthető az orrán. Mozgassa az ülést úgy, hogy a hátsó rész csak egy kicsit alacsonyabb, mint az elülső. A csavaranyát húzza meg egy fogópárral vagy állítható csavarkulccsal. Lehet, hogy be kell dugnia egy csavarhúzót a csavarfejbe. Ne húzza meg teljesen az anyát. Mássz fel a kerékpáron, és győződjön meg róla, hogy az ülés kényelmes. Szükség esetén lazítsa meg az anyát és állítsa be a beállítást, mielőtt teljesen meghúzza.

Olyan ülés, amely előre-hátra mozog, vagy felfelé és lefelé mozog, valószínűleg laza szárral rendelkezik. A szár az ülés hosszú része, amely a keretbe csúszik. A kerékpároknak két kapcsolata van a szár és a keret keresztezésében. Az újabb stílushoz egy kar van a testen, amely a szárat a helyén tartja. Egyes modellekben van egy anyacsavar és csavaros csatlakozás. Miután meghatároztuk a szárzat kapcsolódási stílusát, tudni fogjuk, hogy milyen eszközre van szüksége. A karral egy fogantyúkulcsra van szükség, míg az anyacsavar és a csavaros rendszerhez fogó vagy állítható csavarkulcs és csavarhúzó szükséges.

A karhoz csatlakoztatott laza ülés rögzítéséhez helyezze az imbuszkulcsot a hatlapú anyába az emelőkar ellentétes oldalán. Fordítsa meg a fogantyút az óramutató járásával megegyező irányba, hogy meghúzzon. Húzza vissza a kart, amíg az egyenes. Ez lehetővé teszi az ülés megfelelő magasságba állítását. Ha lovagolsz, a lábbal lefelé irányuló ívnek egyenesnek kell lennie. Az ív tetején lévő lábnak kissé hajlítva kell lennie. Nyomja le a kart a záráshoz. Ha nem hajlik, az anya túl szoros. Tartsa az anyát az imbuszkulccsal és fordítsa el a fogantyút kissé az óramutató járásával ellentétes irányba. Ehhez mindaddig, amíg a kar teljesen bezáródik. Mássz fel a kerékpáron, és ellenőrizze a magasságot. Ha módosítani szeretne, nyissa fel a kart és mozgassa az ülést.

Az ilyen típusú csatlakozáshoz fogópár vagy állítható csavarkulcs szükséges. Tartsa a csavart a csavarhúzóval és forgassa el a csavaranyát az óramutató járásával ellentétes irányba. Mozgassa az ülést a megfelelő magasságra és húzza meg az anyát. Kerülje az összeszerelést egészen az ülés magasságának értékeléséig. Miután kényelmesen érezte a beállítást, húzza meg teljesen az anyát. Ennek az ülésnek a helyén kell tartania, amikor lovagol.

billenés

Kerékpár szárak

fogantyú

Anya és csavar