Miért kell vizet inni?

Az emberi test csaknem 60 százaléka víz, ami csoda, ha megtudja, miért olyan fontos ez a folyadék a szervezet működéséhez. Naponta a szervezetnek 2.4 liter vízzel kell helyettesítenie, főleg ivóvízzel és magas víztartalmú ételeket fogyasztva.

Hőmérsékletszabályozás

A víz segít megőrizni a testet hűvös, ha intenzív hőmérsékletnek van kitéve. Az edzés során keletkező verejtékezés jó példa arra, hogy miért olyan létfontosságú az ivóvíz.

Megvédi az idegrendszert

Az emberi agy körülbelül 70 százalék vízből áll. A víz védi az agyat és a gerincvelőt, mivel lengéscsillapítóként hat, az Amerikai Földtani felmérés weboldalának megfelelően. Ivóvíz szükséges ahhoz, hogy megfelelő párnázottságú legyen.

Párnák ízületek

Az ízületek is támaszkodnak a folyadékra, amely körülveszik őket a párnázáshoz és szabad mozgáshoz. Nem ivott annyi vizet, mert az ízületek merevek lehetnek.

Megszünteti a hulladékot

Víz szükséges a hulladékok mozgatásához a testen keresztül. A vizelettel vagy a bélanyaggal történő vizet a váladék szervek használják a hulladékok kiküszöbölésére. Nem elegendő mennyiségű vizet inni okozhat a személynek a hasmenés vagy a kiszáradáshoz kapcsolódó tünetek.

Tartja a bőr nedvességét

Az ivóvíz szintén előnyös a bőrön. Ha a bőre nem kap elegendő vizet, száraz lesz, feszes és pelyhes. A száraz bőr hajlamos a ráncosodásra.