Mi okozza a csecsemők duzzadt szemét?

A csecsemő nem tudja megmondani a szülőnek a szemmel kapcsolatos kellemetlen érzést vagy a szemprobléma más korai jeleit, ezért figyelnie kell a betegség látható jeleire. A duzzadt szemhéjak, az egyik leglátványosabb indikátor, más tünetekkel járhatnak, mint például a bőrpír, a szakadás vagy a felszabadulás. A gyermek gyermekorvosához kell fordulnia, amint észreveszi a duzzadt fedőt vagy egyéb tünetet, és ezzel megelőzheti a további kényelmetlenséget és az esetleges szövődményeket.

Fertőzés

A szemfertőzés, például a rózsaszín szem, a gyermek szemhéjai duzzadtnak és kellemetlennek tűnhet. A fertőzés baktériumokból, vírusból vagy gombákból származhat. Gyakran előfordul a rózsaszín szem vírusos formája. Az újszülötteknél, amikor a baba átmegy a szülőcsatornán, az anya fertőzése áthaladhat a gyermekre. A könnycseppek eltömődése, a szem orr-sarkában elhelyezkedő csatorna, amely lehetővé teszi a könnyek kimerülését, szintén szemfertőzéshez vezethet.

Allergia

A környezeti allergiák, mint pl. A pollen, hatással lehetnek a csecsemőre, így a fedődaganat vagy más tünetek jelentkezhetnek. Az olyan tényezők, mint például a petrezselyem és a cigarettafüst, szintén okozhatnak reakciót. Ha újszülött van, a gyermek szemhéja duzzanata a szülést követő első néhány órában a csecsemő szemébe beágyazott szemcseppekből ered. Ezek a cseppek megakadályozzák a fertőzést, de ha a gyermeke antibiotikumokkal szembeni allergiát tapasztal, tapasztalhatja a fedődagadást és más tüneteket.

Kezelés

A gyermekorvos általában gyógyszert ír elő a fertőzés kezelésére vagy az allergiás tünetek kezelésére. A cseppek vagy a szájon át szedett gyógyszerek időt vehetnek igénybe a munkára, ezért az orvos javasolhatja, hogy a baba zárt szemén nedves, hűvös mosogatószert helyezzen a duzzanat csökkentésére. Ha a duzzanat nem javul a hűvös tömörítéssel vagy a gyógyszer alkalmazása után, az orvos javasolhat gyulladáscsökkentő gyógyszert. A blokkolt könnycseppek megkövetelhetik, hogy masszírozzuk az eltömődés területét, hogy lazítsuk a szövetet vagy anyagot. Csatorna, vagy az orvosnak elő kell tennie egy eljárást a vízelvezető csatorna tisztítására.

szempontok

Vegye fel a gyermekorvosnál az első jelzést, hogy a gyermek szemproblémája van. Ezek a tünetek nemcsak a szemhéj duzzadását, hanem a bőrpír és a mentesítést is magukban foglalják. A bal kezeletlen, fertőzés vagy súlyos allergiás reakció károsíthatja a csecsemő szeme felszínén lévő szöveteket, ami hegesedéshez vezet, ami állandóan károsítja látását.