Majd az ecetet ecetem tisztítom az artériáimat?

Az alternatív és természetes gyógyszerek, valamint az otthoni gyógyszerek gyakran megtalálhatóak tudományos alapon. A nyers ecet fogyasztása számos bizonyított egészségügyi előnyben részesül, de a takarítás eltömődött artériák nem egyike azoknak. Az artériák tisztítása nem olyan egyszerű, mint az eltömődött tömlő elszívása. A koleszterin – akár étrendi, akár genetikai hajlam miatt -, amely felhalmozódhat a véráramba, és az artériás falakhoz tapad, nem egyszerűen eltávolítható.

Artery tények

Az artériák a kis szupersztályok, melyeket a vér átjut a szívedből, hogy oxigént, vizet és tápanyagokat szállítsanak a test többi részébe. A vérben lévő LDL-k vagy alacsony sűrűségű lipoproteinek magas szintje ezen rugalmas, aprócsövek belsejébe építhet, ami megnehezíti a vér átjutását rajta. Ez magas vérnyomást okoz, és egy blokkolt artéria szívrohamhoz vagy stroke-hoz vezethet. Az ecet segít szabályozni a vércukorszintet, de nem oldja fel a koleszterint.

Ecet Tények

Az ecet szinte bármiből készülhet a gyümölcsökből és zöldségekből, alkoholokhoz, mint a sör és a bor. A kiindulási összetevőt kétszer erjesztették, ami az ízesítő ízét eredményezte. A nyers, szűretlen almaecet magában foglalja az úgynevezett “anyát”, amely vitaminokkal és enzimekkel van töltve, de egyik sem tartalmaz olyan LDL-súroló vagy triglicerid-csökkentő tulajdonságokat, amelyek szükségesek a koleszterin lerakódások eltömődött artériákban történő tisztításához.

Előnyök

Az ecet nincs hatással az artériák “tisztítására”. Növényi sztanolok és szterinek szükségesek ehhez, és nem találhatók ecettel. A leveles zöld saláta evés előtti ebéd és vacsora előtt, amely magában foglalja az ecetben az öltözködést, több egészségügyi előny is lehet. Az ömlesztett és a szál a zöldek segít megőrizni téged, valamint táplálékokkal, mint a C-vitamin és a folsav. Az ecet vércukorszabályozó tulajdonságai is segítenek abban, hogy hosszabb ideig érzelmeskedjenek.

Figyelem

Az ecet magas ecetsavtartalma káros lehet, ha hígítatlanul veszi. Az ecet, különösen a hatékonyabb nyers és szűretlen fajták, fel tudja égetni a nyelvét, a száj belsejét, valamint a nyelőcsőjét. Ezenkívül el tudja távolítani a fogzománcot. Soha ne igyon ecetet anélkül, hogy legalább egy rész ecetet hígítanál egy másik folyadéknak, például víznek, teának vagy gyümölcslének tíz részébe.