Fogyás 2% tejből

A tej hozzáadása az étkezési tervhez ízletes módja annak, hogy megfeleljen a kalcium szükségleteinek, de ha 2 százalékos tejet választasz, akkor nem feltétlenül a legjobb választás a fogyásért. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, amelyek 2 százalékos és 1 százalékos tejmennyiséget tartalmaznak, egészséges alternatíva a szódavízekhez, a gyümölcslé hozzáadott cukrokkal és teljes tejjel. Azonban a felesleges tej kiválasztása még nagyobb hatással lehet a testsúlycsökkentésre.

Az alacsony zsírtartalmú tej táplálása

Két százaléka tejenként 125 kalóriát tartalmaz, így könnyedén beleillik egy alacsony kalóriatartalmú étrendbe. Egy csésze 2 százalék tej tartalmaz 8,53 gramm fehérjét és 12,18 gramm szénhidrátot. 314 gramm kalciummal, 397 gramm káliummal és 500 NE A-vitaminnal, 2% -kal erősített tej segít a macronutriens szükségleteinek kielégítésében. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt ajánlja, hogy a felnőttek napi három adag alacsony zsírtartalmú tejterméket kapjanak.

Az alacsony zsírtartalmú tej előnyei

A 2011-es “British Journal of Nutrition” című tanulmány megállapította, hogy a tej javítja a teltség érzését étkezés után, jelezve, hogy a tej segíthet a hosszabb elégedettség megőrzésében, és megakadályozza, hogy az étkezések között egészségtelen ételeket fogyasszon. Ha 2 százalékos tejet választasz, akkor kevesebb kalóriát kapsz, mint a teljes tejé, de még mindig élvezheted a tejszínes tej ízét, amely gyakran 1 százalékos mértékben fogyott, és sovány tej.

A 2 százalékos tej hátrányai

Naponta 3 csésze 2 százalék tejet, egy pohár étkezés közben 375 kalóriát ad a napi étkezéshez. Ha sok 2 százalékos tejet fogyaszt, előfordulhat, hogy csökkenteni kell a kalóriát a táplálkozás más területein, hogy elérje súlycsökkenési céljait. Két százaléka tejet tartalmaz 4,7 gramm zsírt poháronként, amelyből 3 gramm telített zsír, a típus, amely hozzájárul a szívbetegséghez. Az American Heart Association azt javasolja, hogy napi kalóriáinak 25-35% -át fogyasszák, vagy kevesebbet zsírok formájában, és csökkentse a telített zsírt napi kalóriáinak kevesebb mint 7% -ára. A magas tejfogyasztás akkor is meghaladhatja ezt a határértéket, ha napi kalóriatartalmukon belül van, különösen akkor, ha más napi ételmek telített zsírt tartalmaznak.

Alacsonyabb kalóriatartalmú lehetőségek

Az 1 százalékos tejes vagy sovány tej kiválasztása csökkentheti az összes kalóriabevitelt, miközben még mindig megadja a tej összes előnyét. A sovány tej 91 kalóriát tartalmaz csészénként, így a felszívásra való váltás naponta több mint 100 kalóriát takarít meg, ha reggelente, ebédre és vacsorára rendszeresen fogyaszt egy csésze tejet. A sovány tej is alacsonyabb a zsírban, mindössze 65 gramm / csésze, így a kapcsolás segíthet a zsírbevitel alacsony szinten tartásában is.