Az időtartam, amíg sertéshús sült

A sertéshús pörkölése biztonságos és készenlétben van, ha belső hőmérséklete eléri a 160 fokot, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A hőmérséklet eléréséhez szükséges idő a sütés méretétől és vágásától, valamint a főzési hőmérsékletétől függ.

Az USDA főzési időbecsléseket kínál különböző sütési darabok alapján 350 fokos sütőben. Főzési idő 2-5 lb. A lósztó pörkölt 20 és 30 perc között. Ugyanez a font 20-30 perc fontonként 4-6 lb. Korona sült. 3-6 lb. A bostoni sütés körülbelül 45 perces fontot igényel.

Míg a becslések általános elképzelést adnak arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig kell sütni a sültet, a legbiztonságosabb módja annak, hogy megmérje, ha elkészült egy élelmiszer-hőmérővel, hogy ellenőrizze a belső hőmérsékletet. Ellenőrizze a belső hőmérsékletet úgy, hogy az élelmiszer-hőmérőt több helyre behelyezi a sütés legvastagabb részébe, ügyelve arra, hogy ne érjen hozzá semmilyen sört, zsírt vagy csontot. A legjobb ellenőrzés ideje a pörkölés vége, de a becsült főzési idő teljes összege előtt.

Az alultáplált sertéshús pörkölése veszélyes lehet az egészségre, miközben a túl főtt pörkölés bõrös és száraz lehet. Az alacsony fogyasztású hús esetében az Escherichia coli vagy az E. coli olyan baktérium, amely nem változtatja meg a sült illatát vagy ízét, de élelmiszerre utaló betegséget okozhat. Az overcooking elpusztíthatja a sütés szerkezetét és ízét, nem beszélve az étkezésről.

Még akkor is, ha a főtt sütés után a barna a közepén barna, nem jelenti azt, hogy készen áll enni. Az USDA azt állítja, hogy minden négy hamburgerből egyből barna lesz a közepén, mielőtt a hús eléri a belső hőmérsékletet, amely biztonságosan enni. Hagyja, hogy a hőmérő legyen a vezetője, ne a szemed. Különféle húshőmérők állnak rendelkezésre. Mossa meg a hőmérőt – és a kezét – szappanos, meleg vízben minden alkalommal, amikor használják, hogy tovább csökkentse a káros baktériumok terjedésének kockázatát.

Per Pound időbecslések

Belső hőmérséklet

Undercooked és overcooked

szempontok