A szénhidrát por hatását

Bár a fehérjepor széles körben népszerű kiegészítő, a többi tápanyagot, például a szénhidrátot is tartalmazó porok is hatékonyak lehetnek. A szénhidrát por sokféle előnyöket kínál az atlétikai aktivitáshoz, mivel a szénhidrátok a szervezet elsődleges energiaforrása. Azonban a szénhidrátpor nem minden hatása hasznos minden edzés céljára. Függetlenül attól, hogy milyen előnyökkel jár, konzultáljon orvosával a szénhidrát por vagy egyéb kiegészítők használatát megelőzően.

Tartós tesztoszteronszintek

Az intenzív testmozgás hosszú távon jelentős előnyt jelenthet a teste számára, de csak akkor, ha ellátja a tápanyagokat. Az Európai Journal of Applied Physiology 2010. áprilisi számában közzétett kutatás szerint a szénhidrátok fogyasztása az intenzív testmozgással együtt csökkentheti a tesztoszteronszintet. A szénhidrát por használata segíthet megtartani a tesztoszteron magasabb szintjét, amely hormon, amely segít az izomépítésben.

Csökkentett kalóriaégetés

A szénhidrát por energiával látja el a testet, de ez bizonyos esetekben káros lehet, mivel a test kevesebb energiát képes tárolni. A 2010 májusában kiadott “Orvostudomány és tudomány a sportban és a gyakorlatban” című közlemény szerint a táplálékfogyasztást megelőző 24 órában fokozódó kalóriaégetést előidéző ​​fehérje por fogyasztása elősegítette a szénhidrát por fogyasztását.

Javult az izomterhelés

A szénhidrát-nehéz ételeket gyakran javasolják az edzés előtti használatra, de az edzés utáni étkezés részeként a szénhidrát por fogyasztása is hasznos lehet. Az “International Journal of Sport Nutrition és Exercise Metabolism” 2010. decemberi kiadásában megjelent kutatás szerint a szénhidrátok szükségesek az optimális edzésjavításhoz. A táplálkozáskutató Dr. John Berardi megjegyzi, hogy a folyadékok hatékonyabban szívódnak fel, mint a teljes élelmiszer, így a szénhidrát por nagyon hatásos lehet.

Csökkent növekedési hormon felszabadulás

A szervezet hormonokat bocsát ki a különböző ingerekre válaszul, beleértve a testmozgást és az ételt. Ha a növekedési hormon felszabadulását maximalizálni szeretné, a szénhidrát por káros lehet, hiszen a “European Journal of Endocrinology” című, 2008. júliusi számában publikált kutatás szerint egy fehérje étkezés önmagában növeli a növekedési hormon felszabadulását, de a fehérje és a szénhidrátok kombinációja nem.