A legjobb blackhead scrubs

A tiszta arcszínezés egy következetes bőrápoló rutinból indul. Használja a napi bőrradír tisztítószerek, hogy megszüntesse a mellek, amelyek eltömíthetik a pórusokat, és okozhat breakouts. A fejfájáscsökkentő bozótokat az esténként a legjobban használják a piszok és a baktériumok eltávolítására, amelyek a bőrön keresztül egész nap felhalmozódnak – ez biztosítja, hogy a pórusokat nem pihentesse. Kerülje a bőrt a pattanások fellángolásával kapcsolatban, mivel a súrlódás tovább irritálhatja a bőrt. Forduljon a bőrgyógyászához az erkölcsi termékekre vonatkozóan, ha az over-the-counter scrubs nem javítja a bőrt.

retinolokat

Ezek az A-vitamin-származékok azért működnek, hogy növeljék a bőrsejtek átfordulási sebességét. Ez viszont megakadályozza, hogy az elhalt hámsejtek a bőre felszínén maradjanak és elduguljanak a pórusok. Emellett erősíti a bőr külső rétegét az idő múlásával a pórusokat eltömő baktériumok ellen. Az alacsony minőségű retinol krémek a gyógyszertárban vásárolhatók. A receptek erősségű retinolok esetén forduljon a bőrgyógyászhoz.

Glikolsav és szalicilsav

Az aktív összetevők, mint a glikolsav és a szalicilsav, a bõr felületének kezelésével ragyoghatják az általános arcszínt. A meglévő blackheads feloldása mellett ezek a hatóanyagok segítenek megakadályozni az újak kialakulását azáltal, hogy eltávolítják az elhalt hámsejteket a felszínről. A glikolsav növeli a bőrsejtek forgalmát is, amely öregedésgátló hatással bír. Ellenőrizze a termék címkéit, hogy lássa, ezek az összetevők szerepelnek-e.

Természetes enzimek

Az egyik legjobb módja annak, hogy tisztítsa meg a pórusokat és távolítsa el a mitesszereket irritáció nélkül, hogy válasszon egy bozót természetes összetevőkből. A papaya és az ananász enzimeket tartalmazó dörzsölő a bőrét lágyítja, ha elhomályosítja az elhalt hámsejteket, amelyek eltömíthetik a pórusokat. Ezek az összetevők a homályos bőrt is kezelik, így az arca világosabb és ragyogóbb lesz. A Kiehl’s és a Fresh két márka, amelyek gyümölcs alapú természetes összetevőket használnak arcképükben.

Szódabikarbóna

Mielőtt elindulna a drogériumba, hogy megvásárolhasson egy mitesszeres terméket, érdemes megfontolnia, hogy saját bozótot használjon a szódabikarbónával. A sütőzsírok kavicsos szerkezete jól működik, hogy meglazítsa a szennyeződéseket és baktériumokat, amelyek eltömődnek a pórusokkal. Adjunk hozzá egy kevés vizet a szódabikarbócához, amíg el nem éri a kívánt textúrát – annál több vizet ad hozzá, annál szelídebb a bozótja. Alkalmazza az arcodra, körkörös mozdulatokkal masszírozza a bőrt az ujjaival, majd jól öblítse le vízzel.