Súlygyarapodás és az izmok második napos fájdalmai

Minden erre felhatalmazott testépítő azt mondja, hogy egyensúlyt kell tartanod a súlygyakorló napokkal az egyéb tevékenységek között. A napközbeni fájdalom nem ritka, és még a jutalma is van. A súlyos edzést követő harmadik napon a kényelmetlenségnek meg kell kezdenie lazítani. Ez a dolog, hogy biztonságban van, hogy újra elkezdjük a súlyok emelését.

Az izomfájdalom az izomszövetek mikroszkopikus károsodásának eredménye. Amikor keményen nyomja az izmaidat, lényegében lebontja a szálakat. Ez általában akkor következik be, ha növeli a rutinát, és megkérdezi több izmait, mint amit korábban adtak neked, és későn jelentkezik a késleltetett izomgyengeség (DOMS).

Az izmok fájdalmat okoznak a második napon, miután törölték a szövetüket, mert újjáépítik őket. Amikor újjáépülnek, akkor mérete és ereje növekedni fog. Azonban meg kell erõsíteni ezt a célt, nem pedig több edzéssel, hanem megfelelõ táplálkozással és egy pihenõnapral, hogy élhessenek a táplálkozásból. Ez azt jelenti, hogy megtartja fehérje bevitelét, hiszen a fehérje izomépít. Általában az Ön étrendje 2 gramm fehérjét tartalmaz testtömeg kilogrammonként.

Menj vissza a súlytanításra, amikor a fájdalom elmarad. Amikor a fájdalom eltűnik, az izmok megjavították az apró könnyeit, amit a megnövekedett edzéssel okozott. Amikor folytatja a képzést, vegye fel, ahol elhagyta a legjobb eredményeket. Az izmok már megszokták az erősebb edzésprogramodat, és nem szabad többé fájdalmat érezni addig, amíg újra nem növeli az intenzitást.

Második nap, amikor szomorú vagy, ne hagyja abba a teljes edzést. Átugorhatja a súlyokat és aerobikot, vagy csökkentheti a súlyokat csökkentett intenzitással és különböző testrészekhez, hogy a többi izma időben meggyógyuljon. Menj vissza arra a szintre, ahol már ott voltál, mielőtt elég keményen dolgoznál, hogy fájdalmat okozz. Dr. Gabe Mirkin azt tanácsolja, hogy amikor a fájdalom megszűnik, vissza tud térni az intenzitáshoz, ami először a fájdalmat okozta.

Ha nem adsz az izmoknak egy szünetet, ha fáj, akkor továbbra is lebontja a szálakat, anélkül, hogy lehetőséget adna nekik, hogy kihasználhassák az étrendben lévő fehérjét és újjáépíthessék. Ez káros hatással lesz arra, amit elérni akar. Ennek eredményeképpen az izmok valójában gyengülhetnek és tömegesen elveszhetnek, ha ezt rendszeresen végzi.

A hányinger oka

A hányinger előnyei

Mikor folytatja a képzést?

Tipp

Figyelem