Röplabda csapat kötési ötleteket

Bár a “nincs I a csapatban” kifejezést gyakran túlzottan használják, erősen rezonál, amikor röplabda-osztagokról beszélsz. Az Észak-Iowa-i röplabda edzője, Bobbi Petersen, a Waterloo Cedar Falls Courier egyik cikkében azt mondta: “A röplabda az egyik legelismertebb csapatmunka, és semmi más nem történhet meg anélkül, hogy valaki más dolgozna.” A nagy kémia és a kohézió a bíróságon és a bíróságon kívül zajló tevékenységeken keresztül kovácsolódik. Sok esetben ezek a tevékenységek olyan csapattársak közötti kötvényeket hoznak létre, amelyek egy életen át tartanak.

A kötvények gyakran olyan tevékenységek során épülnek fel, amelyeknek semmi köze a röplabdához. A SelfGrowth.com-on, a röplabda edzője és szerzője, Hayley Merrett azt tanácsolja az edzőknek, hogy vegyék ki a pókert, pókertestet vagy egy paintball részt, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy alkalmi környezetben vegyenek részt, és jobban megismerkedjenek egymással. Az UNI-nál az edzők játékosan előszezon tevékenységeket terveznek, amelyek a halászattól az egyenruhás ruhákig terjedhetnek.

A nem röplabda tevékenységek, amelyek a játékosokat olyan helyzetekbe helyezik, ahol együtt kell dolgozniuk, kiváló módja a kötvények kiépítésének. Az UNI röplabda és labdarúgó csapata egymással versengett egymással a dodgeball, kickball és úszásversenyeken. Néha a kihívások még intenzívebbek – a röplabda játékosok átmentek az ENSZ erőssége és kondicionáló edzője által kidolgozott haditengerészeti SEAL tréningeken. “Sokszor megteszünk olyan helyzeteket, amelyek stresszt okoznak, vagy arra késztetik őket, hogy használják az elméjüket és együtt dolgozzanak” – mondta Petersen a Courier cikkében.

Ahogy STACK megjegyzi, a speciális készségek gyakorlására is használható a csapat kohéziója. Például számos adagoló fúrótorony használható “a csapat feltöltésére, hangos, aktív és kommunikációs célokra, ezáltal elősegítve a csapatkötést”. Egy nagyon ajánlott fúró az amőba. Ez egy élénk gyakorlat, melynek célja a kiszolgálás pontosságának növelése. Ugyanakkor, a fúró kovácsolja a csapat egységét, mert más csapattársak gyökerezik és éljenzés a szervereken. A csapattársa a tálalóban ül, lábszárú és nem mozog. A csapat többi tagja ugyanabban az időben szolgál a labdákra, és a csapattagot célozza. Ha elkapja a te szolgádat, akkor átfutasz és ülsz mellette. Amint több golyót fognak, a beülő csapattársak “amőba-szerű” mintát alkotnak.

Nem könnyű létrehozni egy csapatot nagyszerű kémia segítségével – különben minden röplabda csapat teljesen kohéziós egységként működne. “Mindannyian nagyon különböző személyiségek vannak, és némelyikük nem mindig hálózik” – mondta Petersen a “Courier” -nek. Merrett azt mondta: “Az attitűdök összecsapanak, és szövetségek jönnek létre.” Amikor hozzáadja a nyomás alatt álló sportolókat, úgy érzi, hogy nyerni fog, a csoportos egységben lévő repedések könnyen megjelenhetnek. De ha a játékosok valóban kedvelik és tisztelik egymást, akkor egy csapat hosszú és kihívásokkal teli szezonnás hullámain keresztül összeilleszthet, és gyakran legyőzi az ellenfeleket egyéni tehetséggel.

Fun tevékenységek

Kihívó tevékenységek

Napfényes fúrók

szempontok