Ha a kibővített szívvel rendelkező személy gyakorol?

A megnagyobbodott szív vagy kardiomiegália egy másik betegség tünete, önmagában nem önálló betegség. Az állapot gyakran kezelhető, ha a kezelés a szívbővítés alapjául szolgáló ok kezelésére irányul. A gyógyszerek, a műtétek, és bizonyos esetekben a testmozgás is hasznos lehet, attól függően, hogy mi okozta a szívet. A Mayo Klinika orvosai azt tanácsolják, hogy a cardiomegalitásban szenvedő betegek “szerény testmozgást kapjanak, miután orvosával megbeszélték a legmegfelelőbb testmozgást.

Figyelem

A Cardiomyopathy Szövetség figyelmeztet arra, hogy “a terápiás tanácsadás eltér a betegektől, attól függően, hogy milyen típusú cardiomyopathia van.” Az orvosi felügyelet alatt végzett gyakorlatok segíthetnek a kardiomiopátiában (DCM) vagy a hypertrophiás cardiomyopathiában (HCM). A megnagyobbodott szívek az aritmogén jobb kamrai cardiomyopathiának nevezett állapotnak köszönhetően “nagyon személyre szabott tanácsra van szükségük, és konzultálniuk kell a kardiológussal”.

Gyakorlat Hypertrophic Cardiomyopathiával

A hypertrophiás cardiomyopathia olyan állapot, amelyben a szívizom abnormálisan vastag. A megvastagodás mértéke és a szívizom mekkora mennyisége különbözik a betegtől a betegekig. A HCM-ben szenvedő emberek többsége nem mutat tüneteket. Tíz százalék azonban azt fogja találni, hogy a szívinfarktus az erőteljes testmozgás során akadályba ütközik Dr. Maite Tome szerint, a londoni Szívkórház tanácsadó kardiológusa szerint.

Mikor vágják vissza a gyakorlást

A Tomo sürgeti a HCM-et, hogy orvoshoz forduljon, ha a testmozgás mellkasi fájdalmat vagy más, a testmozgással kapcsolatos tüneteket okoz, mint például szédülés, szívdobogás, kellemetlen légszomj, rendkívüli idő a terheléshez vagy a tünetek súlyosbodásához. “Amikor eljött az ideje, hogy kiválassza a tevékenységet – gondolta Tome – a gondolkodásnak magának a sportnak kell lennie. Azok a sportok, amelyek gyors és hirtelen mozgást igényelnek, nem ideálisak. ”

Gyakorlat dilated cardiomyopathiával

A dilated cardiomyopathia olyan állapot, amelyben a szív bal kamrája tágul és rosszul működik. Ez megakadályozza a szív szivattyújának és pihenésének képességét. Ha a szív nem képes elegendő véráramlásra, hogy megfeleljen a szervezet igényeinek, az állapotot gyakran nevezik szívelégtelenségnek, Ha a beteg tünetei enyhék vagy mérsékeltek, akkor a testmozgás javíthatja állapotát. A Cardiomyopathy Association az aerobic edzést ajánlja – például gyaloglás, kocogás, kerékpározás vagy evezés – ha az orvos jóváhagyásával vállalták. A legjobb, ha fokozatosan megnöveli az állóképességet addig, amíg hetente három-négy alkalommal gyakorol, hetente húsz-harminc percig.

Jelentett előnyök

A mérsékelt testmozgásról úgy találták, hogy az orvosként alkalmazott gyógyszerek csökkentik a szívfájdalom és a szívfal vastagságát olyan idős férfiaknál és nőknél, akik enyhe vagy közepes magas vérnyomással kezdték el a vizsgálatot, a 2004. augusztusi kiadás szerint Az American Journal of Physiology. “A 2007. június 1-jei interneten közzétett kutatás szerint a” Journal of the American College of Cardiology “című tanulmány szerint az aerobic edzés segíteni fogja a stabil szívelégtelenségben szenvedő betegeket a kibővített szívük méretének csökkentésében És javítják szívműködésüket.

A Mayo Klinika kardiológusai szerint “Bár nem tudod meggyógyítani a megnagyobbodott szívedet az otthoni jogorvoslatokkal kapcsolatban, van néhány dolog, amit tehetsz, hogy javítsd az állapotodat.” Azt javasolják, beszéljen orvosával az életmódbeli változásokról, például a dohányzásról, Csökkenti vagy megszünteti az alkoholt, csökkenti a sóbevitelt, megvédi a cukorbetegséget, megfigyeli a vérnyomását magától, és éjszaka nyolc órát alszik.

További lépéseket tehet