Bőrkiütés a belső combokon, barna

A bőrkiütés bőrirritációként definiálható, megjelenése és időtartama okától függően változhat. Ha a kiütés más tünetekkel, például lázzal, hányással, orrfolyással és köhögéssel társul, akkor súlyosabb állapot vagy betegség következménye lehet. A bőrkiütés a baktériumok vagy gombák reakciójaként is megjelenhet a szervezeten belül, vagy egy allergia következtében. Különböző okai vannak annak, hogy a belső combokon megjelenik egy barna kiütés, és a különböző kiütések kezelésére is.

erythrasma

Az egyik oka a barna bőrkiütés a belső comb lehet erythrasma, amely egy bakteriális fertőzés, amely gyakran befolyásolja a bőr hajt. Ez a rossz higiénia, a hő vagy a páratartalom, az elhízás vagy a cukorbetegség következtében fellépő következménye lehet. A kezelést általában topikális krém, például benzoil-peroxid vagy valamilyen gombaellenes gyógyszerforma formájában találjuk meg. Orális receptet is lehet alkalmazni, például eritromicint. A kezelés kb. Három hétig tarthat.

Tinea Versicolor

A barna bőrkiütés egy tinea versicolor nevű gombafertőzés eredménye is lehet. Általában a vállat és a hátat érintik, de terjedhet más területekre, beleértve az ágyékot is. A fertőzés hatására az érintett bőr megváltoztatja a színeket, és valamilyen élesztőfertőzés okozza a bőr felületén. A kezelés magában foglalja a gombaölő helyi krém, például a mikonazol alkalmazását, vagy orvosa javasolhatja szelén-szulfid sampon alkalmazását. A kezelés időtartama az alkalmazott termék típusától függ, de akár négy hétig is eltarthat.

Schamberg-kór

Lehetséges, hogy egy barna kiütés jelentkezik a combokon a Schamberg purpura következtében. Míg a betegség pontos oka ismeretlen, főleg a test alsó felét érinti, ami elszíneződést, esetleg enyhe zúzódást okoz, és némi fájdalom társulhat. Ezt a körülményt a bőr apró hajszálerek vérzése okozza, és a barna folt a leöblített vér újra felszívódása után maradt vasbetétek miatt következik be. Ritkán a terület viszkethet. A viszketés kortizon krém használatával szabályozható.

Pityriasis Rosea

Ha a bőrkiütés kis körkörös mintázatban jelenik meg, kisebb területeken, amelyek az érintett területeken következnek be és terjednek el, a pityriasis rosea okozhatja. Míg a súlyosság és a tünetek személyenként változhatnak, általában a tavaszi és őszi hónapokban jelentkezik, általában a tizenévesek és fiatal felnőttek esetében. A bőrkiütés nem fertőző, és nem volt határozott az oka. A kezelés helyi szteroid krémek és orális antibiotikumok, például eritromicin alkalmazásával történhet. A kezelés ideje változó.

Figyelem

Ha a kiütés továbbra is fennáll, vagy lázzal, köhögéssel vagy fejfájással jár együtt, keresse fel kezelőorvosát vagy bőrgyógyászát. A szakember segíthet annak megállapításában, hogy a betegség súlyos betegség miatt van-e, és előírhatja a szükséges gyógyszereket a beteg állapotának kezelésére. Ez a cikk nem arra szolgál, hogy bármilyen típusú bőrirritációt vagy betegséget diagnosztizáljon vagy segítsen kezelni.