A bőre az én nagy lábujjam peeling

A sportolók lábai, egy közös gombafertőzés, hámlasztást, viszketést és bőrfoltot okoznak a nagy lábujjakon. A gomba is terjedhet a toenails, ami összeomlik. Az Ön esélye a gombafertőzés megszerzésére, ha a bőr hosszabb ideig nedves. A férfiak nagyobb valószínűséggel kapnak atléta lábát, a MayoClinic.com szerint. Szerencsére ez a fertőzés könnyen kezelhető.

Okoz

A dermatophytáknak nevezett gombák csoportja felelős az atléta lábfej fertőzéséért. A fertőzés rendkívül fertőző és a fertőzött személyekkel való érintkezés útján történik. A fertőzött tárgyakkal, például a padlóval, törölközőkkel vagy cipőkkel való érintkezés, az atléta lábát teríti. A gomba a nedves helyeken és nedves körülmények között virágzik.

kezelések

Az over-the-counter gyógyszerek, például a butenafine vagy a clotrimazole, kezelik az atléta lábfejlődését. Használja a gyógyszert és irányítsa, és tartsa a lábát szárazon. Ha a nonprescription módszerek nem szabadulnak meg a nagy lábujjak eltávolításától, forduljon orvosához. Lehet nyújthat egy receptoldali antifungális gyógyszereket, például klotrimazolt vagy mikonazolt, jegyzi meg a MayoClinic.com. A szájon át szedett gyógyszerek, például a flukonazol és a terbinafin, képesek olyan sportoló lábfejlődéseinek kezelésére, amelyek nem reagálnak más kezelési módokra.

Megelőzés

Kerülje a mezítlábakat nyilvános helyeken, például szekrényeknél és medencéknél. Válassza ki a természetes anyagokból készült zoknit, mint a pamut, javasolja a MayoClinic.com. Ha a zokni nedves, cserélje gyorsan, hogy megakadályozza a meleg, nedves környezet megteremtését, ahol a gomba növekedhet. Gumiból vagy vinilből készült cipő beszerzése, amely jobb szellőzést biztosít a lábak számára. A napi lerakódás elleni gombafelhasználás segít megelőzni az atléta lábfejlődését. Száraz legyen a lábujjak között, hogy megszabaduljon a felesleges nedvességtől.

szempontok

Kerülje a sportolók lábfej fertőzését. A karcolás gyulladást okoz, és nagyobb kockázatot jelent a bakteriális fertőzésre. Ha a lábujja gyulladt és irritálódik, forduljon orvosához. Ő képes kezelni a másodlagos bakteriális fertőzést, és segíti az atléta lábának tisztítását.

figyelmeztetések

Ha gyenge immunrendszered van, akkor a MayoClinic.com szerint nagyobb a kockázata a sportolóknak. Beszélje meg kezelőorvosával a megelőző intézkedéseket, például a napi por alkalmazását, ha a sportoló fertőzésének gyakori kitörését tapasztalja. Ez segít elkerülni a baktériumok növekedését.