Szakadt kalluszok és kettlebellok

A kettlebell egy öntöttvas súly, amelyet úgy alakítottak ki, hogy segítsen megépíteni az egész test erejét, valamint javítsa az állóképességet. Kettlebells kovácsolt fém fogantyúkkal, amelyek gyakran dörzsölni keze alatt egy egész kettlebell edzés. Ennek eredményeképpen a kalluszok gyakran kialakulnak és szakadnak meg, különösen, ha nem viselnek kesztyűt, vagy nem alkalmaztak párnázást a kettlebell fogantyúján.

A kallusz formáció és a helyszín

A kallusz képzése gyakori a különböző emelési gyakorlatokban, különösen akkor, ha rendszeresen végzi őket. Míg a kiterjedt kettlebell gyakorlatok következtében mérsékelt mennyiségű kallusz képződik, a túlzott kalluszképződés fájdalmas könnyeket és csapásokat eredményezhet, amelyek kiszoríthatják a képzésedet. A kettlebell-edzés során kalluszok hajlamosak a tenyér csípőjén, valamint az egyes ujjak alapjain. A horogfogás és az ujjlenyomás a kettlebell gyakorlatban gyakran kalluszt eredményez a mutatóujj aljánál. A kéz tenyerében kialakuló kalluszok nem megfelelő tapadás eredménye.

Technika

Szerint a kettlebell edző Mike Stefano, a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák szakadt kalluszok és vigyázzon a kezét a kiváló technika és forma. A kettlebell gyakorlat alatt az elsődleges kéz, amely a rutin “elkapja és felemeli” részét veszi fel, a tekercsfogantyú fogantyúja köré kell beakasztani, ügyelve arra, hogy a fogantyú erősen az ujjaid alja legyen. A hüvelykujját az index és a középső ujjak felső csuklója köré kell beakasztani, ügyelve arra, hogy az egyes emelések során mindig a helyén maradjon. A kettlebell felemelése és lengése közben ne hajtsa végre a gyors ütéseket. Ez nemkívánatos stresszt és törést okoz a kezében, ami a szakadt kalluszokat eredményezi. Ehelyett tartsa mozgó folyadékát és állandó, leállítva, ha fájdalmat érez a kezében.

Védelem

Az űrlap tökéletesítésén túlmenően, a különböző kezelőfelületek védelmének köszönhetően csökkentheti az esélyeit a szakadt kallusz fenntartására. A kesztyűk közös és olcsó módja annak, hogy megvédjék a kezét a kettlebell fogantyújától. Egy alapvető pár pamutkesztyű segít a párnázásnak a keze és a fogantyú között, csökkenti a súrlódást, valamint a kalluszok súlyosságát. A kesztyű ujjainak levágása jobb mozgástartományt tesz lehetővé kettlebell gyakorlatok elvégzése közben. A sportos szalagot a kezed érzékeny területei köré lehet befedni, hogy védelmet nyújtsanak a kezed és a kettlebell fogantyúja között. Egyéb védelmi módszerek közé tartozik a krém és a simító blokk, hogy segítsen elfojtani a kalluszokat.

Vigyázat

Míg a szakadt kalluszok nem ritka mellékhatásai a kettlebell-képzésnek, rendkívüli gondossággal kell kezelni őket, hogy minimalizálják a gyógyulás időtartamát, és csökkentsék a fertőzés esélyét. Ha az Ön kalluszai könnyeket szednek a lift alatt, azonnal alkalmazzon antibakteriális oldatot, például a Hibiclens-et az érintett területre. Adjon hozzá egy kötést vagy ragasztóanyagot a szakadás tetejére, hogy megakadályozza a további baktériumok vagy szennyeződések bejutását a kalluszba. Ha a kallusz nem gyógyul meg, vagy elkezd megjelenni piros és elszíneződött, forduljon orvoshoz szélesebb körű gyógyítási eljárásokhoz, például antibiotikumokkal.