Mi a különbség a szűz és extra szűz kókuszolaj között?

Bár a kókuszdióolaj több, mint 90% -a rosszul érződött a telített zsírral szemben, az olaj különös hatása van a “jó” HDL-koleszterin szintjének növelésében a véráramban, és mérsékelten élvezhető a Harvard Health Publications . A polcról a legjobb olaj felvétele azonban egy kicsit kihívást jelenthet.

Marketing Ploy

Az “extra virgin” címke a kókuszolajra gyakorlatilag értelmetlen. Az olívaolajjal ellentétben, ahol a szűz és extra szűz olajok különböző mennyiségű szabad zsírsavat tartalmaznak, nincsenek szabályok a kókuszolaj tisztaságára. Alapvetően kétféle kókuszolaj van – szűz és finomított. A szűz kókuszolajat vagy a VCO-t a kókuszhúsból hidegen préseljük, majd az olajat a tejből és a vízből elválasztjuk. Finomított, fehérített és szagtalanított, vagy RBD, olajat a kókuszdió koprából vagy szárított magból készítenek, és kémiailag kezelhetők.

Mondja el a különbséget

A VCO és az RBD olajok ugyanolyan tejszerű fehér megjelenést kapnak, így nem lehet megkülönböztetni egymástól a kettőt. Azonban a VCO íze és szaga van, mint a kókuszdió, míg az RBD olaj lényegében mentes a szagtól és az íztől.