Leszek súlya a forró kutyákból?

A legalapvetőbb szinten az egészséges táplálkozás titka egyszerű – sok zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonát fogyasszon el, fehérje gazdag állatokból, zsíros halakból vagy fehérje gazdag növényekből, korlátozza a rozsdás ételeket, és ne Fogyaszt több kalóriát, mint amire szükséged van. Bár a legtisztább étkezésnek is van helye az alkalmankénti elfogyasztásnak, a kevésbé tápláló viteldíj iránti folyamatos vágyakozás csökkentheti a táplálkozás általános minőségét, ami esetleg nemkívánatos egészségügyi következményekhez vezethet, mint a súlygyarapodás. A rozsdás ételek klasszikus példájaként szolgáló hot dogokat rendszeres időközönként kell kezelni – különösen, ha fűszerekkel töltik őket, és kóla és burgonya-csipek kíséretében.

Széles kalóriatartomány

Az amerikaiak háromszor annyi húsot fogyasztanak, mint a globális átlag, és a feldolgozott húsok, beleértve a forró kutyákat vagy a sertéshúsokat, az Egyesült Államokban a teljes húsfogyasztás több mint 20% -át teszik ki. Mivel ilyen nagy a kereslet, megtalálja a sokféle hot dog a piacon, kezdve a klasszikus sertéshús fajta az összes marhahúst kutyák, pulyka vagy csirke kutyák és vegyes-hús fajták: hány kalóriát fogyaszt, ha A sima hot dog-t enni a méretétől és a gyártás módjától függően – az átlagos méretű sertéshús kutya körülbelül 200 kalóriát ad az USA Mezőgazdasági Minisztériuma szerint, míg az egész marhahús kutyák közel 160 kalóriához és egy A pulyka hot dog körülbelül 100 kalóriával rendelkezik. Mivel 120 kalóriát kapsz egy hagyományos hot dog bun-tól, egy egyszerű, átlagos méretű hot dog ételt fogyaszthat bárhol 220-320 kalóriából a napi étrendedbe. A kalória-kiegyensúlyozott étrend összefüggésében az alkalmi sima hot dog fogyasztása nem valószínű, hogy elősegíti a súlygyarapodást.

Közös kísérő kalóriák

Habár minden szabály kivételt képez, ritkán látni egy salátafilmmel díszített hot-dogot, amelyet magas pohár jeges vízzel és a párolt brokkoli oldalával szolgálnak fel. A valóságban a meleg kutyákat gyakran elfojtják kalóriatartalmú ízesítők, és egy cukros ital és több rozsdás étel, például a burgonyapürével vagy krumplival együtt. Egy átlag méretű sertéshús kutya egy sima korsóban, 2 evőkanálnyi ketchup, resze és sajtmártással, alig több mint 440 kalóriát, szolgálja ki egy 16 uncia kóla és 1 uncia zacskó burgonya-csipke, és az étkezés fog biztosítani Óriási 800 kalóriát. A 2000 kalóriás étrendben szereplő ember számára ez az egyenértékű a napi kalória 40 százalékának egy étkezés közben történő megemésztésével.

Indulgence vagy tűzés?

Ha a rozsdás étel ritka, akkor az alkalmankénti 800 kalóriás ebédet – még akkor is, ha kevés tápanyag van – valószínűleg nem fogja túl sokat befolyásolni az egészségét, kivéve a gyomorégés esetét. Ha azonban hetente többször meleg kutyákon vagy más “rozsdás” ételeken indulsz, akkor a vágyad csak a súlygyarapodásra vezethet. A tipikus nyugati étrend – amely zöldségekkel alacsony , A gyümölcsök és az egész szemek, valamint a magas vörös és feldolgozott húsok, a cukros italok és a finomított szénhidrátok – kapcsolódik a súlygyarapodáshoz és az elhízáshoz. A New England Journal of Medicine-ban 2011-ben közzétett három nagy kohorszvizsgálat prospektív elemzése azt mutatta, hogy bizonyos élelmiszerek – beleértve a burgonyaforgácsot, a burgonyát, a cukrozott édesített italokat, a feldolgozatlan vörös húsokat és a feldolgozott húsokat – rendszeres fogyasztása erősen összefügg a hosszú -termes súlygyarapodás.

Súlygyarapodás a nátriumtól és a vízmegtartástól

Az amerikai étrend magas nátriumtartalmú, de napi kevesebb mint 2300 milligrammot kell fogyasztania. A legtöbb feldolgozott húshoz hasonlóan a forró kutyák jelentős mennyiségű nátriumot tartalmaznak, és ennek eredményeként nátrium-tartalmú vízvisszatartást kelthetnek. Önmagában egy sima, átlagos méretű sertéshús kutya egy kb. 840 milligramm nátriumot, adjunk hozzá 2 evőkanálnyi ketchupot, élvezettel és sajtmártással, és a hot dog több mint 1700 milligramm nátriumot szállít. A zacskó és egy 16 uncia kóla tálalásakor a nátrium bevitel közelebb kerül 1900 milligrammig. Míg a nátriummal szemben érzékeny személy vízben tarthatja a vizet csak egy nátriumtartalmú étkezés után, a magas nátriumot tartalmazó étrend krónikus vízvisszatartást és magas vérnyomást eredményezhet.

Hot Dogs egészségügyi kockázata

A súlygyarapodás nem az egyetlen – vagy akár elsődleges – egészségügyi probléma, amikor forró kutyák fogyasztása történik. 2015-ben az Egészségügyi Világszervezet rákellenes ügynökségének Nemzetközi Rákkutató Hivatala nyilatkozatot tett arról, hogy a feldolgozott húst vagy a megőrzött, sózott, füstölt vagy valamilyen formában tartósított vagy ízesített húst minősítették Karcinogén, vagy valami, ami rákot okoz. A feldolgozott hús specifikusan a vastagbélrák magasabb kockázatához kapcsolódik, és a gyomorrákhoz is társulhat. Az American Cancer Society szerint napi 50 gramm feldolgozott hús – vagy azzal egyenértékű egy hot dog – 18 százalékkal növeli a colorectalis rák kockázatát. A feldolgozott hús fogyasztása szintén növelheti a szívbetegség és a -2 cukorbetegség, egy 2010-es tanulmány szerint a Harvard School of Public Health. A tanulmány, amely körülbelül 1600 tanulmány meta-analízise volt, azt találta, hogy napi 50 gramm feldolgozott hús együtt jár a 42 százalékkal nagyobb szívbetegség kockázatával és a 2-es típusú cukorbetegség 19 százalékos fokozott kockázatával.