Fehér haj és szürke haj

A haj pigmentált vagy fehér. Tény, hogy az a személy, aki fél a “szürke”, ahogy ő korában lehet megnyugodni, hogy tudják, hogy a szürke haj nem létezik. A szürke haja optikai illúzió – a színes szőrszálakat fehér szőrrel keverték.

Elements

A hajszíned két pigmentből áll, a hajszálon, az eumelanin és a phomelanin. Minden hajszín a fenti pigmentek kombinációja. Minél több eumelanin a hajadon, annál sötétebb lesz. Minél több a phomelanin a hajadon, annál vörösebb lesz. Amint azt a Stanford Egyetem barry starr genetikus, egy szőke embernek van egy kis eumelanin és kevés vagy egyáltalán nem phomelanin, az auburn hajú embernek van egy csomó eumelanin, és valamilyen phomelanin dobott, a vörös hajú mind a phomelanin, nagyon kevés eumelanin, stb.

Ok

A haj nyersíti természetes pigmentációját, színét a szőrtüszőben. És mint minden más a természetes megjelenésedről, a pigmentek különleges keveréke, amely a hajadba kerül, a genetika függvénye. Starr megjegyzi, hogy nincs “hajszín” gén. A hajszín több gén hatásának kombinációja, amely még a tudósok számára is valami rejtély.

Öregedés

A génjeid nem változnak, így a késői felnőttkorba lépéskor a hajszíned nem válik szürkére. Ahogy öregszel, a szőrtüszők egyszerűen abbahagyják a termelő pigmenteket. Ezt az achromotrichia-nak hívják, és ez akkor következik be, amikor a tüszőben lévő pigmentképző sejtek meghalnak, és nem cserélődnek le. Amikor egy tüszőben achromotrichia fordul elő, a pigment nem fakul, és “leáll”. Az egyéni haj még mindig nő, de egyáltalán nincs színe. Tiszta fehér – nem szürke.

Hatások

Minél több fehér van, a “szürke” a hajad néz ki. Ez hasonlít egy fekete-fehér fotóhoz egy újságban. Ha egy nagyító alatt megnéz egy ilyen fényképet, látod, hogy ezer apró fekete pontból áll, fehér alapon. Állj vissza, és szürke. Miután az összes szőrtüsző már achromotrichia alá esett, a hajad teljesen fehér. Az Achromotrichia eltérő arányban és időben történik különböző emberek számára. Némelyik szürke vagy akár teljesen fehér is viszonylag korai életet él, mások legalább egy színt tartanak egész életükben.

tévhit

A folklór tele van olyan mesékkel, amik az emberek haját gyorsan súlyos stressz alatt fehérre süllyesztik. Azonban a hajszálak kitett része – a látható rész – valójában halott sejtekből áll. Nem változtathatja meg a színt spontán módon, bár a nap vagy a környezeti tényezők fehéríthetik, vagy színezheti. Mégis “megy fehér éjszaka” lehetséges. Dr. Gabe Mirkin, az orvostudomány és a rádió-állomás magyarázza, hogy az alopecia areta nevű betegség rövid idő alatt nagy mennyiségű ember hajának esését okozhatja. Amikor az alopecia areta előfordul, szinte kizárólag elveszíti a pigmentált szőrszálakat. A haj nem “fehérré változik” – a színesek csak esnek ki.