Az elsősegély-képzés fontossága

Szinte mindenki részt vesz válságban életük egy bizonyos pontján. Valaki leesik és nem tud felkelni. Valaki vágja magát, és nem tudja megállítani a vérzést. Egy másik személy szíve meghiúsul. A háborúk, a természeti katasztrófák, a terrorcselekmények és a gépjárműbalesetek minden napi kockázatai, a veszélyes anyagok leesése, veszélyes anyagainak lerakása, és egyéb lehetőségek mellett minden bizonnyal meggyőződnek arról, hogy az adott személy tanúja lesz-e, és talán segítséget nyújt az elsősegélynyújtásban. Annak tudatában, hogy mit kell tennie ebben a helyzetben, lehet az a különbség, hogy valaki él vagy meghal, ideiglenes vagy tartós fogyatékosság között. Az elsősegély-képzés számos intézménynél elérhető, és bárki számára elérhető.

Percek száma

Az agy hat percet vesz igénybe, hogy meghaljon, miután az oxigén le van vágva. Kevesebb, mint öt percig eltarthat egy ember a vérzésig. A csontok, amelyek nincsenek beállítva, soha nem tarthatnak súlyt. A nem tisztított vágások fertőzöttek lehetnek. A trauma utáni percekben, hogyan kezelik a testet, a különbség világa az eredményhez vezethet, és az idő a lényeg.

ABC-k az elsősegélyről

Az elsõ segély három kritikus kérdéssel foglalkozik: Légutak, gyõzõdve arról, hogy a személy lélegezhet, Vér, gyõzõdj meg róla, hogy a személy nem fog vérzésbe kerülni, a Cardio, gyõzõdj meg róla, hogy az ember szívverése. Az elsősegélyen túlmenően arról is gondoskodni kell, hogy ne okozzon több kárt, és az áldozatot a lehető legkényelmesebbé tegye. Az elsősegélynyújtás olyan egyszerű lehet, mint az alkoholfogyasztás és a kötés egy kaparással, a csontok rögzítésével, így a környező szövet nem sérült meg, vagy olyan intenzív lehet, mint a légzés és a szívverés helyreállítása. Az elsősegélynyújtás pszichológiai is lehet, segítve azokat az embereket, akik annyira traumatizáltak, hogy nem lesznek funkcionálisak, és támogatásra és útmutatásra van szükségük az előrelépéshez és a biztonságos döntések meghozatalához.

Vöröskereszt képzés

Az Amerikai Vöröskeresztet 1881-ben alapította egy Clara Barton nõ, a polgárháborúban tanító és ápoló. Segített gyűjteni a sértett katonák ellátmányait, ami a Vöröskereszthez vezetett. A szervezet küldetése katasztrófa-elhárítás, és válsághelyzetben segíti a közösségeket a világ minden részében. Itt az Egyesült Államokban 700 fejezet található, amelyek nagy része küldetésük részeként elsősegély-nyújtást nyújt. Az elsősegély-képzés számos közösségi központon és kórházon keresztül is elérhető.

Wilderness First Aid

A túrázás, a sífutás és más tevékenységek nem valósulnak meg a sürgősségi segélyszolgálat azonnali segélyezésével. Néha egy személy kitörölhet a vadonból, ha az azonnali sérülés valamilyen gondot kap, máskor azonban nem feltétlenül kell szakmai segítséget nyújtani az áldozathoz, de stabilizációra van szüksége a területen. A vadonban lévő elsősegély-képzésre való felkészülés szélsőséges helyzetekre való felkészülésről szól.

Háziállat elsősegély

Még a háziállatoknak is vannak rossz napjaik. Olyan hajlamosak vagyunk rá, hogy egy mozgó objektum alá esik vagy elrepül, mint mi. Hajlamosabbak a mérgek elfogyasztására és a harcokba való bejutásra. Talán károsodásuk kicsi, és olyan ember kezelheti őket, akik ismerik a kisállat elsősegélyt. Vagy állatorvosi ellátást igényelhetnek, de azonnali rövid távon stabilizálni kell. Az alapelvek ugyanazok az ABC-ek, stabilizálódnak, eltávolítják őket egy veszélyes környezetből és szükség esetén segítséget kapnak.