A sárga harang paprikájának táplálkozási profilját

Minden édes paprikát zöld paprikának kezdenek, ami ehetően és táplálóan jelen van. A fajtától függően a szőlőre hagyott zöld paprika sárga, vörös, narancssárga, lila vagy akár barna paprika. A három legnépszerűbb fajta az enyhébb sárga és piros paprika, valamint a fiatalabb, kissé csípős zöld paprika. Különböző színű pigmentjeik jelentős különbséget jelentenek a tápanyagokban. A sárga paprika hírnévre vonatkozó állításai közé tartozik édes ízük és magas C-vitamin tartalma.

Általános táplálkozás

100 g friss sárga paprika, amely körülbelül 2/3 csésze apróra vágott paprikát tartalmaz, 27 kalóriát tartalmaz, és nem tartalmaz zsírt, koleszterint vagy nátriumot. A kissé édes zöldségek 6 g szénhidrátot tartalmaznak. Egy adag 1 g fehérjét és étkezési rostot is biztosít.

C vitamin

A sárga harang paprikájának legfontosabb étkezési hozzájárulása a C-vitamin tartalmából származik. A sárga harang paprikájának 2/3-csésze adagja 184 mg – vagy 306 százalékos a C-vitamin javasolt napi értékének. A vitamin egy antioxidáns, amely támogatja az immunrendszert. A megfelelő mennyiségű C-vitamin segít csökkenteni a szívbetegségek és egyes rákos megbetegedések kockázatát. A vitamin is építi a kollagént, fontos összetevője az egészséges bőr és a porc. Mivel a főzés csökkenti az élelmiszerek C-vitamin tartalmát, a nyers vagy enyhén sózott sárga paprika a legegészségesebb adagolási lehetőség.

B-6-vitamin

A B-6-vitamin 8% -át kapja egy napra egy 2/3-csésze sárga paprikából. Az összes B-komplex vitamin elősegíti az egészséges májfunkciót, valamint az egészséges szemeket, bőrt és hajat. A B-vitaminokban gazdag ételek szintén segítenek abban, hogy fedezze az energiát fogyasztó szénhidrátokat. A B-6 vitamin szintén az egyik olyan tápanyag, amely felelős az aminosav homocisztein szabályozásáért, amelynek magas szintje feltételezhetően összefüggésben van a szívbetegséggel. A B-6 vitamin elősegíti az egészséges agyműködést és a hormontermelést, és segíthet a reggeli betegség, a premenstruációs szindróma és a depresszió elleni küzdelemben.

Folsav

A sárga harapnivaló adagja napi 7 százalékát biztosítja a folátnak, a B-vitaminnak. A táplálék különösen fontos a terhes nők számára, mivel támogatja az egészséges magzati növekedést. A B-6 -hoz hasonlóan a folát szabályozza a homociszteinszintet, ami csökkentheti a szívbetegség kockázatát. Lehet, hogy enyhíti a depressziót egyes emberekben, és csökkenti az esélyét bizonyos rák kialakulására.

A friss sárga harang paprikájának 2/3-csésze adagja az A-vitamin, a tiamin, a niacin és a B-5-vitamin legalább 2% -át teszi szükségessé. A vas, magnézium, foszfor, kálium, réz és mangán napi értékeinek legalább 2 százalékát is elérheti.

Minden népszerű harang paprika kiváló forrás a C-vitamin, de a sárga paprika a király ez a fontos tápanyag. A sárga harang paprikák három napig tartják a vitamint, összehasonlítva a két napos értékkel, amit a piros paprika biztosít, és az egy napra érdemes, hogy a zöldpaprika szállítsa. Az A-vitamin esetében a piros paprika a csoport erőműve, amely az A-vitamin napi értékének 63 százalékát teszi ki, szemben a zöldpaprikák napi értékének 7 százalékával és a sárga paprikák 4 százalékával. A piros és zöldpaprika kétszer olyan szálas, mint a sárga paprika, bár a sárga paprika valamivel magasabb a vasban. Mindhárom paprika hasonló ásványianyag-tartalmú.

Egyéb tápanyagok

Az összehasonlítás