A legjobb vitaminok 50 éves férfiak számára

Az öregedés megköveteli, hogy figyeljen különleges vitaminokra, hogy egészséges legyen. Emberként bizonyos vitaminok különösen előnyösek lehetnek a véráramlás javítására és a csontvesztés csökkentésére. A különböző élelmiszerek minden étkezési csoportból történő étkezését megkönnyíti, hogy az összes szükséges vitamint megkapja, de bizonyos esetekben az orvos javasolhatja vitamin bevitelét, hogy mindent megkapjon, amire szüksége van.

D-vitamin

Míg az osteoporosis vagy a törékeny csontok gyakoribbak a nőknél, a férfiak nagyobb kockázattal járnak a betegség kialakulásának a korral. A D-vitamin erősen tartja a csontjait, lehetővé téve a szervezet számára, hogy felszívja a kalciumot. Ezenkívül a D-vitamin szabályozza az immunrendszert, megtartja a neuromuszkuláris rendszert és csökkenti a gyulladást. 50 éves férfiaként 600 NE vagy 15 millió napi D-vitamint igényel, az étrend-kiegészítők hivatala beszámol. A D-vitamin kiegészítők kétféleképpen alakulnak: D2 vagy D3. Mindkét típus egyenletesen felszívódik a rendszerbe, de a D3 nagyobb megelőzést nyújt a törések ellen.

E-vitamin

Az E-vitamin olyan antioxidáns, amely károsítja a szabad gyököket, amelyek egészséges sejteket táplálnak. Bár az E-vitamin számos különböző típusa létezik, az alfa-tokoferolnak a legmagasabb a biológiai aktivitása emberben. Az E-vitamin-kiegészítés alkalmazása csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, ami az idősebb férfiak túlsúlyos rendellenessége. Emellett az E-vitamin bevitelének növelése szemmel tartja a szemet, minimalizálja a szürkehályog kockázatát, ami a szemed lencse fehérje oxidációjához vezet. Győződjön meg róla, hogy az E-vitamin-kiegészítés a Linus Pauling Intézet szerint 15 mg vagy 22,5 NE alfa-tokoferolt tartalmaz, ami az ajánlott táplálékkiegészítés vagy az RDA.

C vitamin

A kaliforniai Reproductive Partners Medical Group kutatói által készített és a 2010-es “Fertility and Sterility” folyóiratban közzétett tanulmány a C-vitamin és egyéb tápanyagok előnyeit a merevedési zavarban részesíti előnyben. A duzzasztógáz felépülése az ágyékban az erekciós zavarok egyik lehetséges oka. A C-vitamin úgy működik, hogy felszabadítja a nitrogén-oxid kibocsátásának útját, csökkentve a merevedési zavarokat. Ezenkívül a C-vitamin egészséges és dilatált állapotban tartja az ereket és az artériákat, javítva az általános véráramlást, beleértve a pénzt a vérben. A felnőtt férfiaknak naponta 90 mg C-vitaminra van szükségük, mondja a Maryland Egyetem Orvosi Központja.

Multivitamin

A napi multivitamin felvétele lehet az egyik leggyorsabb módja annak, hogy megkapja az összes szükséges vitamint és ásványi anyagot az 50-es években. Ha kevesebb, mint 1600 kalóriát fogyaszt naponta, kövesse a vegetáriánus étrendet, bélrendszeri megbetegedésekben szenved, például irritábilis bél szindrómában vagy műtéten van az emésztőrendszerben, a napi multivitamin bevétele jó lehetőség lehet az Ön számára. Mayo Klinika. Válasszon egy multivitaminot, amelyet kifejezetten férfiaknak terveztek, mivel különböző mennyiségű tápanyagra van szüksége, mint a nők. Ezenkívül győződjön meg róla, hogy a multivitamin nem biztosít megadott adagot semmilyen különleges tápanyagnak. Például a multivitaminok, amelyeknek egy adott vitamin RDA-jának több mint 100 százaléka van, rövidek lehetnek abban, hogy egy másik vitamin RDA-t biztosítanak.