A fagyasztott élelmiszerek hátrányai

Habár a fagyasztott ételek kényelmesek lehetnek, sokan rossz táplálkozást kínálnak, és ritka esetekben a legmegfelelőbbek. A fagyasztott ételek nem minden gonosznak számítanak, a gyümölcsök és zöldségek fagyasztása pedig megakadályozhatja a tápanyag elvesztését, és mivel a fagyasztott ételeket részben kontrollálják, néha segítenek a súlykezelésben. A legfontosabb az egészséges, természetes minőségi összetevőket tartalmazó termékek megvásárlása.

Nátrium túlterhelés

A fagyasztott élelmiszerek – különösen az elkészített ételek – gyakran magas a nátriumban. A nátrium felesleg magas vérnyomáshoz vezethet, ami összefügg a szívbetegséggel és a stroke-szal. A nátrium-fogyasztását napi 2300 mg / napnál nem szabad korlátozni, a Centers for Disease Control és Prevention programot ajánlja. Ha 50 évesnél idősebb, vagy magas vérnyomása, cukorbetegsége vagy krónikus vesebetegsége van, akkor naponta legfeljebb 1500 milligrammot kell korlátozni. Összehasonlításképpen, egy darab fagyasztott lazány hússzósszal több mint 900 milligramm nátriumot tartalmazhat.

Zsír és kalória

Néhány fagyasztott vacsora nagyon magas zsírtartalmú. Mivel a zsír kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint a szénhidrátok vagy a fehérjék, ez a fagyasztott vacsorákat gyakran kalóriákban tartja. Például egy fagyasztott csirkemell torta 1-csésze adagja közel 600 kalóriát tartalmazhat, amelyek több mint felét zsírból származik. Minden pite 2 csésze, így az egészet eszik körülbelül 1200 kalóriát és több kövéret, mint sok embernek szüksége van egy egész nap. A teljes kalóriatartalmának legfeljebb 20 százaléka 35 százaléka zsírból származhat, a “Diétás iránymutatások az amerikaiak számára, 2010” című kiadvány szerint.

Diet-Unfriendly Fare

Bár a diétafagyasztott vacsorákat a fogyás és a megfelelő táplálkozás szempontjából hasznosnak tartják, a karen Collins regisztrált dietetikus szerint sokkal több árt, mint jó. Collins megjegyzi, hogy ezek az ételek, amelyek gyakran kevesebb, mint 300 kalóriát tartalmaznak, nem fogják hosszú ideig tartani magukat, és arra kényszerítik Önt, hogy nagy kalóriatartalmú ételeket érjen el hamarosan, miután megette őket. Collins arról is beszámol, hogy az ilyen ételek jellemzően túlságosan rövidek a gyümölcsökön, zöldségeken és gabonákon, hogy biztosítsák az optimális egészséghez szükséges táplálkozási egyensúlyt.

Bölcs döntés

Bár a fagyasztott élelmiszerek nincsenek korlátozva, az egészséges lehetőségek megtalálásához szükség van a táplálkozási címkék rendszeres ellenőrzésére, javasolja az American Diabetes Association. Válasszon olyan fagyasztott vacsorákat, amelyek 500 vagy annál kevesebb kalóriát és 600 vagy kevesebb milligramm nátriumot tartalmaznak. Az egyesület azt is ajánlja, hogy olyan termékeket kell fogyasztania, amelyek 3 vagy annál kevesebb gramm telített zsírt tartalmaznak, mert túl sok telített zsír van a szívbetegséggel. Keressen olyan választékot, amely teljes kiőrlésű gabonával rendelkezik, például barna rizs vagy teljes kiőrlésű tészta, és tartalmaz egy színes zöldség- és gyümölcsöt.