A cukor hatása a férfiak egészségére

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által 2010-ben készített jelentés szerint az 1970-ben az átlagos amerikai cukor mennyisége jelentősen megnőtt. A feldolgozott ételekhez, cukrászatokhoz és italokhoz gyakran hozzáadott cukor mennyisége növelheti a vérzsír szintjét, növelve a szívbetegség kockázatát. A cukor túlzott károsodása elhízáshoz is vezethet, amely ha nem hagyja figyelmen kívül, elkerülhetetlenül növeli a fogékonyságot a számtalan más károsító rendellenesség, például a cukorbetegség és a prosztatarák miatt. A merevedési zavar a cukorbetegség és a rákkezelések következtében is tapasztalható.

Minél több cukrot adsz, annál magasabb lesz a vércukorszinted, ami a hormon-inzulin felszabadulását idézi elő, így a szervezet tárolja a zsírt. A nagy mennyiségű cukor étkezés közben egy testben hosszabb ideig tartó marad a zsír felhalmozódása. Nem mindig könnyű észlelni a hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket. A nyilvánvaló tételek, mint a cukrászsütemények, sütemények és sütemények finomított cukorral vannak töltve, és üres kalóriákat biztosítanak. Ezek az ételek csökkenthetők annak érdekében, hogy kezelni tudják az egészségét. Ha más, látszólag ártatlan élelmiszerekről, mint a tészta, a rizs és a tej, amelyek néha jelentős mennyiségű cukrot tartalmaznak, segítenek az egészségének megfigyelésében.

Nagy mennyiségű hozzáadott cukor csökkenti a magas sűrűségű lipoprotein szinteket és emeli a trigliceridszintet. Ez a két tényező alapvető fontosságú a szívbetegség kialakulásához. A túlzott cukorfogyasztás túlsúlyosodást okozhat, növelve a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, amelyet az American Heart Association állítólag nagyobb számban érinti a nem menopauza nélküli nőkhöz képest.

Az American Cancer Society megállapítja, hogy a prosztatarák a második leggyakoribb daganat az Egyesült Államokban, és a második legmagasabb oka a halálozásnak a tüdőrák mellett. A cukor a legfontosabb energiaforrás a rákos sejtek számára, és a rák növekszik, ha felesleges cukrot fogyasztanak. A minimális stressz, a rendszeres testmozgás és az egészséges kiegyensúlyozott étrend, amely gyümölcsöt, zöldséget és friss halat tartalmaz, segít csökkenteni a prosztata és egyéb rákos megbetegedések kockázatát.

Egy általános tévhit a cukorról, hogy két típusú cukorbetegséget okoz. Bár ez helytelen, a cukorral és zsírokkal töltött ételeket rendszeresen fogyasztják, kevés vagy semmilyen testmozgással párosulva, elhízáshoz vezethet, amely a II. Típusú cukorbetegség vezető oka. A cukorbetegség egyik tünete a férfiaknál merevedési zavar, amit a John Hopkins Brady Urológiai Intézetében a hyperglykaemiához kapcsolódnak. Amikor szexuális stimuláció következik be, az idegi nitrogén-oxid-szintáz enzimet vagy az nNOS-ot felszabadítja. Ez aktiválja a nitrogén-oxid (NO) felszabadulását az idegvégződésekhez. A penile simaizmok átmenetileg lazítanak, és a vér áramlása rövid idő alatt gyorsan növekszik, ami erekciót eredményez. Mivel a vérerek tovább ereszkednek és az izomszövet tovább lazul, a véráramlás fokozódik, és az endothelilális nitrogén-oxid-szintáz (vagy eNOS) aktiválása megjelenik a péniszes erekben. Ez megakadályozza a NO folyamatos kibocsátását az erekció fenntartása érdekében. A hyperglykaemia O-GIcNAc vércukorszintje merevedési zavarokhoz kapcsolódik, a kutatók kifejtették, mivel az zavarja az eNOS aktiválódását, akadályozva a NO termelését, hogy megszakítsa a vaszkuláris erekciós folyamatot. A rákkezelésre válaszul a méregzavar is megjelenhet.

Hozzáadott cukrok

Szívbetegség

Prosztata rák

Merevedési zavar