Mit kell minden nap enni az egészséges táplálkozásért?

Az egészséges táplálék ad a szervezetnek a megfelelő energiaszint fenntartásához szükséges tápanyagokat és megfelelő fizikai fejlődést és növekedést. Pontosan tudva, hogy mi az egészséges táplálkozás, segíthet az egészséges életmód megkezdésében. Ismerje meg a tényeket arról, hogy milyen ételeket fogyaszthat, és milyen ételeket fogyaszthat a mindennapi étrendben, így maximalizálhatja az esélyeit egy egészséges, produktív élet megteremtésére.

Egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet fogyaszt, amely a legfontosabb élelmiszercsoportokból származó ételeket tartalmazza: tej, hús és bab, zöldség, gyümölcs és gabonafélék. A tejtermékek közé tartozik a sajt, a tej és a joghurt. A hús- és babcsoport tagjai hüvelyesek, marhahús, sertéshús, csirke, hal, diófélék és magvak. A sárgarépa, a brokkoli, a zöldbab, a spenót, a paradicsom és az édesburgonya általában zöldségeket fogyaszt. A gyümölcsök közé tartoznak az évelő kedvencek, mint a banán, az alma, az őszibarack, a szilva és a szőlő. A kenyértermékek mellett a gabonaszemek magukban foglalják a rizst, kőrmet, gabonát és tésztát is.

Az egészséges táplálkozás világában nem minden étel egyenlő. A különböző étkezési csoportok egészségesebb étkezési lehetőségeinek kiválasztása, a táplálékbevitel maximalizálása, miközben korlátozza a teljes zsírt és koleszterint a táplálékban. Csökkentse a felesleges zsírt a napi étrendben az alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel való tapadással. Menj a sovány fehérjeforrásokhoz a hús- és babcsoportban, mint a vesebab, a hal és a csontozatlan, bőr nélküli csirkemell. Ha lehetséges, válassza a teljes kiőrlésű kenyérsajtolt termékeket. Nem csak a teljes szemek segítenek kezelni a súlyát, de csökkenthetik a különböző krónikus egészségi állapotok – például a cukorbetegség, a stroke és a szívbetegség – kialakulásának kockázatát.

A részecskeméret kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges táplálkozás elérésében anélkül, hogy annyi táplálékot fogyasztana, hogy a szervezet átalakítja az energiát a zsírrá – végső soron szükségtelen súlygyarapodáshoz vezet. Sok esetben, amit az élelem egy részének számítasz, valójában két vagy három adag lehet. Az egyes élelmiszercsoportokból fogyasztott élelmiszerek száma nagymértékben változik, attól függően, hogy milyen tényezőkkel, például életkoroddal és egészségi állapotával függ össze. Általában az átlagos felnőtt fogyasztó 2000 kalóriát naponta kell törekednie 2 csésze gyümölcs, 2 ½ csésze zöldség, 5,5 oz. Hús és bab, 3 csésze tejtermék, és minimálisan 3 oz. A teljes kiőrlésű nap.

A szervezetnek szüksége van egy bizonyos napi mennyiségű zsírra és sóra, hogy egészséges maradjon, de túlzásba véve hosszú távú egészségügyi problémákat okozhat. Próbálj meg nem fogyasztani több mint 1 tk. Sót minden nap. Hasonlóképpen, a napi összes zsírbevitel nem haladhatja meg napi kalóriabevitelének körülbelül 20-35% -át. Célja annak, hogy a zsírtartalom egészséges telítetlen zsírokból származik, mint a halakban és a diófélékben találhatóak, idézi a MedlinePlus-ot. Hagyja abból a szokásból, hogy elkerülje a feldolgozott élelmiszereket, hogy csökkentse a napi zsír- és nátriumtartalmát.

A korlátozott élelmiszerek költségvetésénél kihívás lehet, ha pontosan megmagyarázhatod, hogyan lehet egészséges ételeket fogyasztani a mindennapi étrend részeként anélkül, hogy túlhaladna. Szerezd meg a legnagyobb bumm az étkezési dolláidért azzal, hogy megtudod, melyik olcsó étel jó az egészségedért. Vegye fontolóra, hogy vásároljon teljes kiőrlésű zabpehelyet a nagy dollárú teljes kiőrlésű kenyér vagy gabonafélék helyett. A megfizethető árú teljes kiőrlésű gabonakészítmény, a zabpehely, főszereplő szerepet tölthet be a reggelizésben, és használhatja azt is, hogy olyan snackeket készítsen, mint a zabpehelyes sütemények és a főételek, mint a hústermék. A szálban gazdag fehérje választásakor a pinto és a vesebogyó kevés költséggel jár, mint a költséges húsok, például a steak vagy a csirkemell. Ne feledkezzünk meg a gyakran gazdálkodók piacáról a kedvező árú friss gyümölcsökről és zöldségekről. Alternatívaként még a kertjében is elindíthat egy zöldségkertet.

A tények

Azonosítás

Méret

Figyelem

szempontok