Milyenek a szilárd tonhalkonzin egészségügyi előnyei?

A barlang olyan tonhal típusú, rózsaszínű fehér hús, amelyet gyakran árusítanak. A legmagasabb zsírtartalmának köszönhetően a skipjack és egyéb tonhal típusok tekintetében az albázka a legdrágább tonhal fajta. A húsa szilárd és csípős, és számos tápanyagot tartalmaz, amelyek egészségügyi előnyökkel járnak.

Zsír

Az egy fehérneműs tonhal átlagos zsírtartalma 5,1 g zsír, vagyis a napi 65 g amerikai diétás ajánlás 8 százaléka. A legtöbb zsír mono- és többszörösen telítetlen, ami csökkenti a vér koleszterinszintjét, és segít az agy és az ízületek fenntartásában. A fennmaradó 1,4 g telített zsír a napi 20 g ADA napi 7 százaléka. A szív-érrendszeri megbetegedések megelőzése szempontjából fontos a telített zsír monitorozása és a táplálékbevitel napi határérték alatt tartása.

Fehérje

Az albonka tonhal fehérjetartalma magas. Az egyik 40,6 g, vagyis a 65 g ADA napi érték 81 százaléka. A fehérje olyan tápanyag, amely javítja az energiacserét. Lassítja a szénhidrátok felszívódását a véráramba, és megakadályozza a vércukor hirtelen emelkedését, ami energia csúcsokat és völgyeket okoz. A fehérje olyan aminosavakat is biztosít, amelyekre szervezetének szüksége van olyan enzimek létrehozására, amelyek katalizálja a legtöbb kémiai reakciót a szervezetben.

Ásványok

A szervezet ásványi anyagokat igényel szerkezetének és kémiai folyamatoknak. A foszfor kalciummal és D-vitaminnal csontokat és fogakat épít. Egy fehérje 373 mg foszfort tartalmaz, vagyis az 1000 mg-os ADA-ajánlás 37% -át. A 408 mg kálium kelttel egy barnás tonhalban a napi 3500 mg ADA napi 12 százaléka. A kálium egyensúlyozza a szervezetben a folyadék szintjét, ami befolyásolja a vérnyomást. A nátriumtartalom a 2400 mg teljes napi felső bevitel körülbelül egynegyedének felel meg.

Vitaminok

A szarvasmarha tonhal két jelentős vitamint tartalmaz: szelén és D-vitamin. A 113 mcg szelén egy kannában a 70 mcg ADA napi követelmény 160 százaléka. A 138 NE D-vitamin a napi 400 NE napi 35 százaléka. A szelén olyan antioxidáns, amely megvédi az egészséges sejteket a károsodástól, ami betegség kialakulásához vezet. A D-vitamin olyan tápanyag, amely szabályozza a hangulatot, és az ásványi anyagokkal foszfort és kalciumot épít, hogy csontot képezzen, ami különösen fontos a csökkent csontsűrűség megakadályozásához, ahogyan korodban.