Milyen előnyökkel jár a lányok és fiúk, akik ugyanazon a csapaton sportolnak?

Mint szülő, lehet, hogy küzd, hogy megtalálja a sportcsapat a gyermeke játszani. Fontos aggodalom az, hogy a gyereke egy szexuális csapattal vagy egy társult csapattal játszik-e. A fiúkkal és lányokkal kevert csapat számos előnnyel jár, köztük a barátság építése és a sztereotípiák összetörése.

A sztereotipizálás megakadályozása, különálló képességgel

Laura E. Berk gyermekpszichológus a Child Development című könyvében azt állítja, hogy valahol a 9 és 11 év közötti gyerekek kezdik kifejleszteni a nemi sztereotípiákat. A korai sportágakba való bevonás alkalmával lehetőség van arra, hogy megakadályozzák ezeket a fogalmakat, mielőtt elkezdenék őket. Berk azt javasolja, hogy a lehető legegyszerűbb választani a felnőtt lányokat és fiúkat a képesség és a kognitív fejlődés, nem pedig a nem alapján.

Női erő

A lányok sportolásának számos előnye van, beleértve a jobb minőségűeket, a jobb testképet, a depressziót és a magasabb iskolai végzettséggel járó esélyeket, a Női Sport Alapítvány szerint. A fiúk mellett és a fiúkkal szembeni versenyképesség növelésével Jeffrey Rhoads, az ifjúsági sportok öröme: A legjobb ifjúsági sportélet megteremtése a gyermek számára, a fiúk mellett és a fiúk ellen versenyez.

Barátságépület

A fiúk és a lányok számára a sportos együttes használatát olyan barátságok építése képezi, amelyek egyébként nem létezhetnek. Tanulmányozni, hogy az ellenkező nem, mint barát, és nem valami megfélemlítő, amit a gyerekek hordozhatnak velük az életért, írta Steve Sampsell a “KidSports magazinban”. A sport ezen a felkészülési korban társadalmi, a gyerekeknek jókedvűnek és gyakorlottnak kell lenniük, és a bajtársiak is jól szolgálják őket, mondta Tim McCoy, a PA West Amerikai Ifjúsági Labdarúgó Szövetség tagszolgálatának igazgatója szerint.

Fontolóra venni

Nincs olyan egyforma méretű idõ, amikor a nemek sportonként elkülönülnek. Egyes lányok gyorsabban fejlődnek, mint a fiúk, és képesek lesznek versenyezni fiúikkal korukra a pubertásig. Ilyen példa egy 12 éves Ohio lány, Makhaela Jenkins, aki 2013-ban harcolt az iskolai kerületi bíróság előtt a joga, hogy játsszon egy fiúk csak labdarúgó-válogatott. Ő nyerte. Az Országos Középiskolai Szövetség szerint az év folyamán több mint 1500 lány játszott a fiúi labdarúgó csapatokon, és a trend 2009-ben 17 százalékos növekedést mutatott.