Lépések szalagfutás a torna

A tánc-, balett- és gimnasztika, a ritmikus torna elemeit egyesítő sport öt különböző kategóriában mutatja be ezeket: a padló, a labda, a karika, a klub és a szalaggyakorlatok. Minden egyes előadás során a tornászok megítélése és súlya a rugalmasság, az oszlopok, a ugrások, az egyensúlyok, az előadás és a végrehajtás alapján történik. A ritmikus gimnasztika egyik legszebb és szórakoztató programja a szalaggyakorlás.

A szalag általában szatén. A szalagok különböző színűek lehetnek, és különböző stílusmintákkal / mintákkal rendelkeznek. A szalag hossza attól függ, hogy a torna versenyben van-e. A felső szintnél a szalag nem lehet 6 méternél rövidebb, és a junior szintnél a szalag nem lehet rövidebb, mint 5 méter. Minden szalag szélessége 4-6 hüvelyk, és legalább 1 oz. Tömegben. Minden egyes szalagot hozzá kell kötni egy üvegszálas vagy műanyagból készült bothoz, amelynek átmérője 1 hüvelyk és hossza 20-24 cm.

A tornásznak rendszeres, kicsi, nagy és kombinált pivotokat kell magában foglalnia. Kezdjen el egy csapot félig guggolással a padlón mindkét lábával. Gyorsan emelkedj a lábujjadhoz. Hozd szabad lábát, lehetőleg vízszintes vízszint alatt, miközben hajlítsa. Az ilyen mozdulatok végrehajtása közben a teste bekapcsolja a támasztó lábat. A szalaggal a kezedben a karjaid meghosszabbíthatók, vagy bejuttathatók a testbe. Ne felejtse el, hogy a vállát összehangolja és a hátát egyenesen haladja előre.

Egyéb szalaggyakorlatok spirálok. Ezek a mozgások bizonyos fokú koordinációt és gyorsaságot igényelnek, mivel a csomók nagyobb valószínűséggel alakulnak ki, ha nem megfelelően végzik. A spirálok körkörös, körkörös kézmozdulatokból álló kört alkotnak. Kétféle spirál létezik: függőleges és vízszintes. A függőleges spirálok elöl, oldalán, vagy a torna mögött is elvégezhetők. Ha a csukló hátrafelé hajlott, és a botot vízszintesen tartja, mozgassa a csuklóját körkörös mozdulattal. A mozgásnak a csuklón kell kezdődnie, majd lassan a könyök felé kell mennie és vállon kell végződnie.

A vízszintes spirálokat a bot és a kézzel függőleges helyzetben tartják. Helyezzen be, emelje fel a karját, és tartsa az alkart párhuzamosan a padlóval. Mozgassa a csuklóját körkörös mozgásban. Ne feledje, hogy a kezét mindig függőlegesen lefelé kell irányítani.

Az egyik legfontosabb szabály, amelyet a versenytársnak emlékeznie kell a szalagmozgásra, az, hogy a szalagnak a program elejétől a program végéig mozgásban kell maradnia anélkül, hogy bármikor megérinti a talajt. Ha a csomó bármelyik pontjánál a csomó kialakul, vagy a szalag megérinti a padlót, akkor a tornász büntetést kap, és a levonásokat levonják a pontszámából.

A szalag

csapok

Függőleges spirálok

Vízszintes spirálok

Penalizations / levonások