Gyermekeknél a látásromlást jelző tünetek és tünetek

Bár nem olyan gyakori, mint a felnőtteknél, a látáskárosodás valamilyen formában számos gyermeket érint. A látásproblémák tartós hatással vannak a gyerekekre, különösen, amikor iskolába járnak. Az Egyesült Államok 20 óvodásainak egyike valamilyen látásproblémával jár, amely befolyásolja a tanulási képességét, a Prevent Blindness America szerint. A látáskárosodott gyermekek több jelet és tüneteket mutatnak.

Okoz

A látásproblémák előfordulhatnak a gyermek születése előtt. Bizonyos esetekben a gyermekek nem képesek normálisan látni, mert agyuk nem megfelelően kezeli a képeket. A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok jelentése szerint az alacsony látáshoz vagy vaksághoz hozzájáruló okok jellemzően gyermekeknél fordulnak elő, mielőtt 1 hónapos volt. Az egyik ok, az úgynevezett koraszülött retinopathia, a retina hegesedését vagy abnormális érrendszeri növekedését vonja maga után. Az idő előtti vagy alacsony születési súlyú gyermekek nagyobb kockázatot jelentenek az állapotra. Az iskolai korú gyermekeknél a látásproblémák leggyakoribb oka a töréses hibák, amelyek abnormálisan alakultak ki.

Szem Megjelenés

Néhány olyan körülmény, amely megváltoztatja a látást, befolyásolja, hogy a gyermek szeme hogyan nézzen másokra. Az Egyesült Államok Gyermekgyógyászati ​​Akadémiája szerint a tüskés, vörös szem és a szemhéjak csillapíthatják a gyermek látásproblémáját. A fehér, szürke vagy sárga színű tanulók súlyos szemproblémát jeleznek, amely a látást befolyásolja. Azokat a gyerekeket, akik nem tudnak egy adott tárgyra összpontosítani, vagy akiknek a szemét keresztben vagy más irányban irányítják, orvosnak kell értékelnie. A kilyukadt vagy lebegő szemek a gyermek látásához kapcsolódó állapotot is jelezhetnek.

Egyéb jelek

Vigyázz a fényérzékenység vagy gyakori szemcsézettség érzésére. A szembetegség, beleértve a viszketést és a fájdalmat, szintén tünetek. Ha túl közel van a televízióhoz, az arra utal, hogy valami hatással van a gyermek látókörére. A látáscsökkenés gyakran nyilvánvalóbbá válik, amikor egy gyermek iskolába jár, a kutyája felborulhat vagy elmozdíthatja a fejét, hogy jobban megnézze. A számítógépek, az olvasás vagy az iskola utáni tevékenységek elkerülése lehet a gyermeknek a látási problémákkal kapcsolatos munkája. A szegény látás befolyásolja annak képességét, hogy fontos információkat jelenítsen meg a táblán vagy teljesítse a feladatokat. Ha a látásproblémák nem jelennek meg, a diákok besorolási fokozatai elkezdhetnek csúszni.

Közös látásproblémák

A refrakciós hibák magukban foglalják a rövidlátást, a távollátás és az asztigmatizmust. A közeljövő látásmód, a távoli látás romlása, az iskolai korú gyermekeknél a leggyakoribb töréshiba, a KidsHealth weboldala szerint. Mindhárom probléma korrekciót igényel szemüveggel vagy kontaktlencsével. A refrakciós hibák amblyopiát vagy lustát is okoznak. Az agy végül nem válaszolhat az érintett szemtől érkező jelekre, ami állandó látásvesztést okozott. A refraktív hibák javító lencséinek viselése mellett az amblyopiás gyerekek átmenetileg egy tapaszt viselhetnek, amely arra készteti az agyat, hogy reagáljon az érintett szemre. A sztrabizmushoz vagy a szem eltorzulásához szükség lehet patch-re, esetenként műtéti beavatkozásra.