Az alacsony intenzitású kardio hatásai

Bár az edzésprogramok, mint például a nagy intenzitású intervallumképzés és a nagy hatású aerobik népszerűek lehetnek a kalóriatranzító képességük szempontjából, az alacsony intenzitású kardió továbbra is népszerű. Ez a kipróbált és valódi gyakorlati módszer nem feltétlenül lehet a leginkább új vagy izgalmas módja annak, hogy ki tudjon dolgozni, de számos olyan előnnyel jár, amelyek fontos szerepet játszhatnak bárki testmozgási tervében. Mielőtt elkezdené az edzésprogramot, keresse fel kezelőorvosát, és győződjön meg róla, hogy nem tartalmaz semmiféle korlátozott gyakorlatot a szokása szerint.

Alacsony intenzitású cardio definiálása

Az alacsony intenzitású kardió előnyeinek kihasználása érdekében győződjön meg róla, hogy valójában milyen alacsony intenzitású. Ha sprint edzésre vagy nagy intenzitású kardióra vágysz, akkor csúszhatsz régi szokásaidba, és gátolhatod az aktuális célok felé haladást. Az alacsony intenzitású cardio a maximális pulzusszám 40 és 60 százaléka között történik. Számítsa ki a maximális pulzusszámát azáltal, hogy megszünteti az életkorát 220-ról. Ez a szám 0,4-es és 0,6-as szorzóval adja meg a végpontját az alacsony intenzitású cardio tartományának.

Kalóriaégetés

Alacsony intenzitású kardió segíthet csökkenteni a fontokat vagy fenntartani a jelenlegi súlyát, mivel az ilyen típusú gyakorlatok sok formája segíthet kalóriatartalmukban. Például az óránként csak 2,5 mérföldes gyaloglás elégethet 257 kalóriát óránként, míg a kerékpározás lassú ütemben 343 kalóriát képes óránként égetni. Ezek a kalóriakiadási statisztikák 180 font súlyon alapulnak, ha többet mérünk, akkor több kalóriát égetünk el.

Izmos állóképesség

Az alacsony intenzitású kardiovaszkuláris mozgás lehet hatékony módszer az izomterhelésre. Míg a sprintelés és a nagy intenzitású testmozgás segíthet az izomépítésben, az alacsony intenzitású kardio hosszú ülései kiválóak az izomviszonyokhoz, mivel nagyszámú ismétlést biztosítanak, például lépések vagy cikluspedálütések, alacsony ellenállás mellett. Ez a fajta edzés inkább izmos állóképességet eredményez, mint nyers erőt.

Appetite Control

Az alacsony intenzitású kardio segít az étvágyat szabályozni. Pszichológiai szempontból kevésbé érezzük magunkat éheztünk és fáradtunk, mert nem gyakoroltuk fel magunkat arra a pontra, hogy erősen izzadtunk és nem emeltünk nagy mennyiségű súlyt. Az “American Journal of Physiology: Szabályozó, Integráló és Összehasonlító Élettani Intézet” 2009. januári tanulmányai azt mutatják, hogy az alacsony intenzitású kardió hosszú ülései szintén befolyásolhatják a hormonaktivitást oly módon, hogy az éhség keserű. Egy tanulmány megállapította, hogy egy 60 perces kardio-kezelés növelte az étvágycsökkentő hormon felszabadulását és csökkentette az éhséget elősegítő hormon felszabadulását.