A legjobb fehérje por egy alacsony szénhidráttartalmú diéta számára

Mivel alacsony szénhidráttartalmú étrendet csökkent a szénhidrátfogyasztása, általában a szénhidrátokat fehérjére kell cserélni. Bár az alacsony szénhidráttartalmú diéták kissé eltérnek az ajánlásaikban, általában korlátozzák a szénhidrátfogyasztást a kalóriák kevesebb mint 20% -ánál, és lehetővé teszik a kalória 25-30% -át fehérjéből. Bár mindig ideális a fehérje tiszta, egészséges táplálékforrásokból, pl. Sovány húsokból, tojásokból, halból, diófélékből, magokból és hüvelyesekből előállítani, ez nem mindig lehetséges, különösen akkor, ha alacsony a fehérje igénye alacsony szénhidráttartalmú étrend esetén. A fehérjepor kiegészítésének előnyös lehet, de az egyik legfontosabb az Ön sikerének kulcsa az alacsony szénhidrátú étrendhez illő választás.

Alacsony szén-dioxid-diéta iránymutatások

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend pontos irányelvei attól függően változnak, hogy milyen étrendet választanak, de általánosságban számíthat arra, hogy a szénhidrát bevitelét a kalóriák kevesebb mint 20% -ára korlátozza. Ez azt jelenti, hogy ha napi 1500 kalóriát keresel, 75 gramm szénhidrátot vagy annál kevesebbet szed. A kalóriák mintegy 25-30 százaléka proteinből fog származni, ami azt jelenti, hogy ugyanazon az 1500 kalóriás étrenden naponta 94 és 113 gramm fehérjét fogyasztanak. Bár ezek az ajánlások kiegészítés nélkül is teljesíthetők, A fehérje por könnyen előállíthatja a fehérjéket. Például, ha két rántotta, reggel 12 gramm fehérjét biztosít, de egy fehérjepor-gömböcske akár 24 grammot is adhat. A fehérjepor azonban kiegészítés, és azt úgy kell tekinteni. Legjobb, ha egészséges étrendet kiegészítünk a sovány, egész élelmiszer-fehérjék, például a halak, a diófélék, a magvak és a hüvelyesek más forrásaiban, és korlátozzuk a fehérjetartalmú port napi 1-2 adagra.

Választani a nem édesített fehérjeporra

A fehérjepor önmagában nem rendelkezik olyan csokoládéval vagy vaníliás zamatos ízekkel, amelyet sokan hozzászoktak hozzá. Ez valójában meglehetősen kréta és nyájas. Ezen ízlés javítása érdekében számos gyártó édesítőszert és ízesítőanyagot, például csokoládét, vaníliát, szamócát vagy süteményt tartalmaz. Bár ez teszi a fehérje por édesebbé és kellemesebbé, növeli a szénhidráttartalmat is. Az édesített fehérjepor általában adagonként körülbelül 8 gramm szénhidrátot tartalmaz, míg a nem édesített fehérjeporok mindössze 1 vagy 2 gramm.

Mesterségesen édesített fehérjepor

A polcokon rendelkezésre álló fehérjeporok sorában néhány olyan alacsony nettó szénhidrátszámot (teljes szénhidrátot, mínusz rostot) fejlesztettek ki, de az igazi teszt az összetevők listáján szerepel. A gyártók megértik, hogy sok fehérje-kiegészítést kereső ember nem akarja a hozzáadott szénhidrátszámot, ezért helyette szénhidrát- és kalóriamentes mesterséges édesítőszereket adnak hozzá. Ez tűnhet ideálisnak, de a Harvard Medical School megjegyzi, hogy a mesterséges édesítőszerek rendszeres fogyasztása rendszerint arra vezethet, hogy több édességet kímélve és több kalóriát vegyen fel a nap folyamán. Van néhány bizonyíték arra is, hogy a mesterséges édesítőszerek függőséget okozhatnak.

Hogyan válasszunk fehérjetartalmú por

Ha alacsony szénhidráttartalmú táplálékot követ, akkor a legjobb, ha egy nem cukrozott fehérjepor közül választhat, amely adagonként kevesebb, mint 2 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ha nem tudja megalázni a nem cukrozott fajtákat, akkor válasszon egy alacsony szénhidráttartalmú természetes édesítőszerrel édesített fehérje por, mint a stevia. Válogathat egy cukrozatlan fehérjeporból is, és illatosabbá teheti hozzá vanília vagy mandula kivonat vagy néhány ízes fűszer, például fahéj, szerecsendió, édesített kakaópor vagy gyömbér hozzáadásával. Kerülje a fehérjeporokat, amelyek felsorolják a cukrot, a kukoricasziruszt, a dextrint, a szacharint, az aszpartámot, a szukralózt vagy a cukoralkoholokat az összetevők listáján.

Nem csak a szénhidrát tartalmat szeretné figyelni. Azt is meg kell fontolnod, hogy milyen könnyen emészthető és asszimilált – vagy abszorbeált – a fehérje. A fehérjéknek a fehérje-emészthetőségre korrigált aminosav-pontszámot vagy a PDCAAS-t kapják, az általuk szolgáltatott aminosavak alapján, és hogy mennyire képes a szervezet megemészteni őket. A fehérjék, mint a tejsavó, a kazein és a tojásfehérje magasabb pontszámot kapnak, mint a borsó és a kender. Ez azt jelenti, hogy a savó, a kazein és a tojásfehérjék könnyebben emészthetők és felszívódnak, mint a növényi fehérjék. Ideális esetben olyan fehérjét szeretne felvenni, amely magasabb PDCAAS-pontszámmal rendelkezik, azonban meg kell fontolnia, hogy el tudja-e fogadni a tejelő és tojás alapú termékeket a döntéshozatal során.

Fontolja meg a fehérje felszívódását