A kosárlabda öt alapvető készsége

A kosárlabda egy gyors tempójú játék, amely megköveteli a tudás és az ösztönök gyors és megfelelő végrehajtását. A kosárlabda sport öt alapvető készséget igényel. Bár egyes játékosok tapasztaltabbak lehetnek bizonyos készségekkel, mint mások, a legjobb, ha legalább mindegyik területen rendelkezni fognak.

Csöpögő

A csöpögés fontos kosárlabda játékos. Ez a képesség lehetővé teszi, hogy felfelé és lefelé mozduljon a bíróság előtt, elmozdítsa a védőket és végrehajtsa a játékokat. A megfelelő csapdázáshoz gömbkezelő képességekre és ismeretekre van szükség az ujjaid golyóvezérléssel történő terjesztéséhez. A legjobb akkor is, ha tudod, hogyan kell mindkét kezeddel egyenletesen csöpögni.

Lövés

Ahhoz, hogy pontokat szerezzen a kosárlabdában, lődd le a labdát a körbe. Ez megköveteli azt a képességet, hogy megfelelően tartsa és dobja a labdát a levegőbe a kosár felé, elkerülve a védőket. A megfelelő lövés pontos célzást, kar-hosszabbítást és lábbal való emelést igényel. Különböző típusú felvételeket kell tanulnod, beleértve a ugrásokat, a letöréseket és a szabad dobokat.

Futás

A futás a kosárlabda nagy része. A teljes körű játékban találja magát futni oda-vissza, mivel a játék gyorsan átjut a bűncselekmény és a védelem között. Ha a labda van, a futás segít elkerülni a védőket, és gyorsabban eljutni a kosárba. A védekezés során gyakran találja magát, hogy az ellenfél után kell futnia, különösen gyors szünetek alatt.

Elhaladó

Az átadás egy olyan készség, amely akkor, ha elsajátította, segíthet teljes kosárlabdázóvá válni. A kosárlabda olyan csapatmunka, amely magában foglalja a csapattársa megtalálásának lehetőségét. Az a képesség, hogy átadja a labdát a játékosnak, megkülönbözteti a pontozást és nem a pontozást. Valóban nagyszerű járókelők egy fontos részét képezik a kosárlabda csapatnak és általában azoknak, akik pontszerző játékokat hoznak létre.

A ugrás egy másik képesség, amely meg tudja határozni, mennyire jó a kosárlabda. A ugrás az elején a labdajáték során bűncselekményben vesz részt, miközben felvételeket készít, és néha megpróbálja elkapni a passzt. Védekezőre lesz szüksége, hogy ugorjon, amikor megpróbálja megakadályozni egy lövést vagy egy passzt. Fontos az, hogy képesek legyőzni az ellenfelét egy reboundra.

Jumping