A gyermekágy háló biztonsága

Mindaddig, amíg a gyerekek aludnak egy kiságyban, könnyebb foglalkozni nap napokkal és ágyakkal, mert ha egyszer letette őket aludni, akkor sem mehetnek. Ha a gyerekek kisgyermekágyakban vagy ikerágyakban vannak, akkor csak felkelni, játszani, vagy akár elhagyni a szobát. Néhány szülõ a gyermekágyat vagy a bölcsõs sátrákat igénybe veszi, hogy hosszabb ideig tartsák gyermekeiket a kiságyban. Vannak azonban biztonsági problémák ezekkel a kiságyat sátrakkal.

Funkció

A gyermekágy hálója megakadályozza, hogy a gyerekek a gyermekágyból kilépjenek a hálóból. Ez arra szolgál, hogy a gyermekek ne sérüljenek meg, mivel már nem tudnak ugrálni vagy leesni a gyermekágy tetejérõl, és inkább a bölcsõben tartják õket, mintsem a szobába vagy a házba vándorolnak. Ez a háló is meg tudja tartani az állatokat és a bogarakat, hogy bejussanak a gyermekágyba, és károsíthassák a gyermeket.

Jellemzők

Két különféle ágyazóháló van. Az egyik típus főként hordozható kiságyakkal van ellátva, és olyan oszlopokból áll, amelyek a hálóban zsebekkel csúsztatják magukkal a kupola alakját és a klipeket, amelyek a hordozható gyermekágy tetejéhez kapcsolják. A többi közös típusú ágyazóágyak egy hálós kupolából állnak, amely alja van a gyermekágyban, a matrac és a gyermek mind belsejében. Mindkét típusnak van egy cipzárja, amely kinyitja a sátort, külső cipzárral, így a gyermek nem tudja kinyitni a sátort.

szempontok

A gyermekágy hálósítása átmeneti megoldás. Mire a gyermek felmászhat a kiságyból, valószínűleg már túl nagy lesz a kiságy számára. Előbb vagy utóbb el kell vinni a gyereket a kiságyból egy ágyba, a kiságyas sátor csak késlelteti az elkerülhetetlenül. Ha a gyermek körülbelül 2 éves vagy 35 centiméter magas, itt az idő, hogy áthelyezzük az ágyra a “Szülők” magazin szerint.

Figyelem

2007 és 2010 júliusa között legalább 10 esetben fordult elő az Egyesült Államokban, ahol a gyermekek megsérültek a gyermekgondozási sátrak miatt, beleértve a halálesetet is, a Consumer Products Safety Commission (CPSC) szerint. Csak ezeket a sátrakat használja az azokkal együtt szállított alkatrészekkel, és hagyja abba használatukat, ha bármilyen módon károsodik. Ha a sátor elszakad, vagy ha a varratok, kötések vagy cipzárok megsérülnek, akkor a gyermek beakadhat a sátorba, megfojthatja vagy elfojthatja, a CPSC figyelmeztet.

Szakértői Insight

A fogyasztói jelentések azt javasolják, hogy gyermekét aludjon csak egy csupasz gyermekágyban, háló nélkül vagy bármi mást, mint egy matracot, amely szorosan illeszkedik, és a gyermekét ágyba helyezi, mihelyt túl nagy lesz a kiságy számára, vagy megpróbálja kiszabadulni A kiságy. A fogyasztói jelentések szerint ez a legbiztonságosabb módszer, tekintettel arra, hogy a gyermekágy hálót vagy más kiegészítő elemeket használnak a gyermekágyban.